Rowerzystą wszystko można - po chodniku jeździć pod prąd - np na ulicy Reja - i zawsze wina kierowcy bo nie zachował szczególnej ostrożności ....
Jeżdżą ulicą mimo że jest ścieżka rowerowa - ulica Kostromska .
Pyzatym na Łódzkiej jest ścieżka rowerowa a potem za wąski chodnik żeby rowerzysta mógł się nim poruszać ....
czy ten nieszczęśnik - mieszkaniec Łodzi przyjechał na tym rowerze z Łodzi i w Piotrkowie na Łódzkiej został potrącony?
Po ulicy Łódzkiej w kierunku Łodzi poruszał się 64-letni Łodzianin. Niestety do rodzimej Łodzi nie dojechał...
---
Są plany drogi dla jednośladowców nad Zalew Sulejowski, a może by nasze władze pospołu z łódzkimi w ramach ożywiania centrum województwa takową dróżynę na trasie PT-Ł też zafundowały? Jak widać ruch w okolicy jest i nawet limit wiekowy ambitny. To jak? Mogę zacząć naoliwiać mój bicykl? Bo też się przyłączę
a może to PW jechał do domu?
Nie tylko "rowerzystą" ale też motorowerzystą i traktorzystą...
Rowerzystą, motorowerzystą i traktorzystą można być. Czy owym rowerzystom, motorowerzystom i traktorzystom można wszystko to już inna rzecz.
Dróżynę czy może jednak drużynę ??? Jak już się tak poprawiamy ???
No i pudło, Tartu.
Drużynę to ja mogę sobie powołać samozwańczo: drużynę harcerzy czy dziadków i babek leśnych.
Dróżka, czy w moim wykonaniu dróżyna może być leśna, wiejska, czy rowerowa.
Może lepiej drożyna? :D Dawajcie telefon do Miodka :D
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!