metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
mieszkaniec gminy ~mieszkaniec gminy (Gość)18.06.2015 12:48

Dobrze się stało, że jest nowy wójt. Jakaś zmiana w końcu, świeża krew, nowe pomysły itp. Tylko nie uda mu się za wiele zrobić ze starą ekipą z czasów p. Błaszczyka. Powinien wymienić połowę ludzi tam urzędujących, na nowych, młodych, z wykształceniem, którzy chcą pracować a nie pić kawki po kontach, którzy chcą wyjść do ludzi i poznać problemy gminy od podszewki, a nie opychać się pączkami za biurkiem, którzy będą mieć ludzkie podejście do drugiego człowieka, mieszkańca gminy, podatnika, dzięki któremu mają swoje pensje. Obecnie takiego podejścia do zwykłego człowieka brakuje. Trochę komuny jeszcze siedzi w tych ludziach. Dlatego Panie Łączny, PORA NA ZMIANY. Chcesz Pan coś zmienić, zmień otaczających Pana ludzi. Bo ta ekipa jest i będzie przeciw Panu. I pamiętaj Pan, za kolejne 4 lata będą Pana oceniać mieszkańcy i rozliczą z tego co Pan zrobił. Jeśli będzie widać, że są pozytywne zmiany w otoczeniu i w całej gminie, będzie Pan dalej wójtem, a jeśli się Pan zamknie na ludzi i ich problemy to na tym skończą się Pana rządy. Liczę na pierwszą opcję, bo wierzę w to że chce Pan coś dobrego zrobić.
ps.: Widziałem nowe sprzęty drogowe w gminie, koparkę i traktor z wykaszarką, ładnie gratuluję. I pytanie, który z pracowników obecnej ekipy pomógł Panu w pozyskaniu środków i w zakupie??? hmmy?

00

~ja też tu jestem ~~ja też tu jestem (Gość)12.11.2014 20:21

Meldunek w papierach to jeszcze nie wszystko człowieku z terenu gminy. Klakierów też dobiera się pod siebie. Może nie wypowiadaj się już więcej bo ci nie wychodzi ta promocja. Obiad jak dobry to się z chęcią zje raz jeszcze.

52

do ~jestem tu i ~ona ~do ~jestem tu i ~ona (Gość)12.11.2014 20:09

Jest takie bardzo stare powiedzenie: "Poznać głupiego po wypowiedzi jego"
Może i stare ale... nadal aktualne!!!
Wierzysz w to co piszesz, czy Ci dobrze za to płacą?
Nie widzisz żadnych zmian - rozejrzyj się, dalej nie widzisz - załóż okulary.
Następny wpis przeanalizuj ze słownikiem poprawnej polszczyzny. Bo jak ten "ów nowy" wójt będzie tak rządził jak ty piszesz, to "owego" doświadczenia przez 10 kadencji nie zdobędzie!

53

ona ~ona (Gość)12.11.2014 19:06

Zegnamy pana Błaszczyka który już tyle rządzi a zmian żadnych nie widac pa pa.! dlaczego go popierac jak nie widac zadnych zmian no ludzi zaglosujcie na kogos nowego dajcie szanse sie sprawdzic ile razy mozna odgrzewac ten sam obiad.

54

erwin ~erwin (Gość)12.11.2014 16:45

Czas rządów lewicy w gminie się skończył

52

jestem tu ~jestem tu (Gość)12.11.2014 14:35

I jest jeszcze takie powiedzenie:Dob­ry po­lityk mu­si umieć prze­powie­dzieć, co będzie się działo jut­ro, za tydzień, czy za rok i mu­si umieć wytłumaczyć, dlacze­go nie zaszło to, co przepowiedział.A niestety ów nasz wójt tego nie potrafi!Dlaczego wypowiadasz się ,że osoby są nie znane?Przecież obecni kandydaci na wójta,radnego są z terenu gminy!Niesprawdzone,bez doświadczenia[?] -należy dać nowym szansę niech zdobywają owe doświadczenie.A czy ty klakierze nie kierowałeś się tylko osobistym interesem?

33

i już.... ~i już.... (Gość)12.11.2014 14:11

...zacietrzewiona "konkurencja" się odezwała w tonie żałosnym, bo argumentów sensownych jakoś w tych wpisach trudno się dopatrzyć.Jest takie powiedzenie: "znanego, sprawdzonego, dobrego zawsze lepiej nie zmieniać". Może warto się nad tym zastanowić, a nie dać wikłać się w pułapki krasomówstwa i obiecanych złotych gruszek na wierzbie osób nieznanych, niesprawdzonych, bez doświadczenia czyli przypadkowych,kierujących się tylko osobistym interesem.

34

ormo  ~ormo (Gość)12.11.2014 13:49

szkola w trzepnicy a kredyt 5 milionuw kredytu bedzie splacac

60

jestem tu ~jestem tu (Gość)12.11.2014 13:05

Najwyższa pora się zbierać nieudolna władzo gminy ŁĘKI SZLACHECKIE. Wy już mieliście swoje "pięć minut"-4 lata,które zostały przez was zaprzepaszczone.Dla gminy nic nie zostało zrobione. Ach sory przecież idzie budowa niepotrzebnej na dzień dzisiejszy szkoły w Trzepnicy.Tylko zadaję sobie pytanie kto będzie się w niej kształcił skoro mamy taki niż demograficzny?A i jeszcze plac zabaw w ŁĘKACH powstał.Tylko jak przyjdzie deszcz to mogą się na nim kaczki kąpać.Po co nam ta szkoła i te wasze nie trafne inwestycje skoro rolnicy z pól nie sprzątli plonów. Może lepszym krokiem byłaby poprawa melioracji i oczyszczenie rowów przy polach.Więc dobrze ,że już żegnacie się ze sobą .Niech przyjdą nowi i przewietrzą te biura .

64

trzepniok ~trzepniok (Gość)12.11.2014 12:26

Wreszcie.pa pa

73

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat