Okręt tonie, bo dziury w kadłubie porobiły te same szczury, które teraz z niego uciekają. Trzeba dać z liścia każdemu szczurowi, żeby z powrotem wpadł pod pokład, to może pozostali się jakoś w szalupach pomieszczą i uratują chociaż część tego, czego szczury jeszcze zeżreć nie zdążyły... Szansa na inne życie jest tylko bez szczurów!
Domyślam się, że alkohol będzie własnej roboty po trzykrotnej destylacji? ;)
Muchy stać jeno mogą, tak są skonstruowane. Wyjątkiem jest Anna Mucha, bo ma na czym siedzieć... ;)
To nie moja powolność, ale internet się mizia. Odpowiadam, Al:
Odkąd się dowiedziałam, że mucha reaguje na cień, nauczyłam się łapać muchy. Musisz zwierzę zajść od strony, z której nie widzi ono cienia. Wtedy: cap! I masz diablę w dłoni.
...stąd powiedzenie: mucha nie siada, komar nie kuca...
Dalej się piszesz? Może boleć...
Mój ojczulek prowadzi firmę w Piotrkowie od trzydziestu lat. Zatrudnia ciągle 10 osób. Zero pomocy od miasta. Zero ulg (nawet w zamian za rozliczne propozycji dla urzędu miasta czy urzędu pracy). Gdyby nie jego własna operatywność - firmy by już nie było. Więc panie chojniak - idź się schowaj. Dla mnie pańska polityka jest tyle warta, na ile niegdyś premier Miller określił postawę posła Ziobry.
Ale po co je właściwie łapiesz? Ja je czasem zabijam w locie - kapciem z tzw. forehandu.
Ja umiem i łapać i zabijać w locie. Ale o wiele przyjemniejsze jest zbijanie bąków. Polecam każdemu. ;)
Jak może boleć, to się nie piszę... ;)
Al, kochanie, wiedziałam, żeś tchórz...
Piotrkowianinie, tym systemem sobie zrobiłam kuku: wybiłam bark, bo mnie muszyna do szału doprowadziła. Miała zimne nogi i paćkała mnie jęzorem.
Śmiech... niech żyją markety i magazyny, należy im się takie zwolnienie,
"bajer przed wyborami....."
pewnie tak.
a jeśli nie, to zwolnienie powinno obejmować każdą firmę, małą i dużą.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!