metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Al Bundy ~Al Bundy (Gość)23.07.2014 17:19

"tutaj" napisał(a):
Nie to jest dziwne, że szczury uciekają z tonącego okrętu, ale to, że mają dokąd.

Okręt tonie, bo dziury w kadłubie porobiły te same szczury, które teraz z niego uciekają. Trzeba dać z liścia każdemu szczurowi, żeby z powrotem wpadł pod pokład, to może pozostali się jakoś w szalupach pomieszczą i uratują chociaż część tego, czego szczury jeszcze zeżreć nie zdążyły... Szansa na inne życie jest tylko bez szczurów!

10

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)23.07.2014 17:23

"tutaj" napisał(a):
Piszesz się?

Domyślam się, że alkohol będzie własnej roboty po trzykrotnej destylacji? ;)

"tutaj" napisał(a):
że mucha nie siada

Muchy stać jeno mogą, tak są skonstruowane. Wyjątkiem jest Anna Mucha, bo ma na czym siedzieć... ;)

20

tutaj tutajranga23.07.2014 17:33

To nie moja powolność, ale internet się mizia. Odpowiadam, Al:
Odkąd się dowiedziałam, że mucha reaguje na cień, nauczyłam się łapać muchy. Musisz zwierzę zajść od strony, z której nie widzi ono cienia. Wtedy: cap! I masz diablę w dłoni.
...stąd powiedzenie: mucha nie siada, komar nie kuca...
Dalej się piszesz? Może boleć...

10

expiotrkowianin ~expiotrkowianin (Gość)23.07.2014 18:40

Mój ojczulek prowadzi firmę w Piotrkowie od trzydziestu lat. Zatrudnia ciągle 10 osób. Zero pomocy od miasta. Zero ulg (nawet w zamian za rozliczne propozycji dla urzędu miasta czy urzędu pracy). Gdyby nie jego własna operatywność - firmy by już nie było. Więc panie chojniak - idź się schowaj. Dla mnie pańska polityka jest tyle warta, na ile niegdyś premier Miller określił postawę posła Ziobry.

40

Piotrkowianin Piotrkowianinranga23.07.2014 19:34

"tutaj" napisał(a):
Odkąd się dowiedziałam, że mucha reaguje na cień, nauczyłam się łapać muchy. Musisz zwierzę zajść od strony, z której nie widzi ono cienia. Wtedy: cap! I masz diablę w dłoni.

Ale po co je właściwie łapiesz? Ja je czasem zabijam w locie - kapciem z tzw. forehandu.

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)23.07.2014 20:12

"Piotrkowianin" napisał(a):
Ja je czasem zabijam w locie - kapciem z tzw. forehandu.

Ja umiem i łapać i zabijać w locie. Ale o wiele przyjemniejsze jest zbijanie bąków. Polecam każdemu. ;)

"tutaj" napisał(a):
Dalej się piszesz? Może boleć...

Jak może boleć, to się nie piszę... ;)

10

tutaj tutajranga23.07.2014 20:31

Al, kochanie, wiedziałam, żeś tchórz...
Piotrkowianinie, tym systemem sobie zrobiłam kuku: wybiłam bark, bo mnie muszyna do szału doprowadziła. Miała zimne nogi i paćkała mnie jęzorem.

10

:) ~:) (Gość)23.07.2014 20:51

Śmiech... niech żyją markety i magazyny, należy im się takie zwolnienie,

20

filozof ~filozof (Gość)23.07.2014 21:22

bajer przed wyborami.....

00

powiernik powiernikranga25.07.2014 19:12

"bajer przed wyborami....."
pewnie tak.
a jeśli nie, to zwolnienie powinno obejmować każdą firmę, małą i dużą.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat