Zobaczycie wszyscy mieszkancy co zrobia nasi urzednicy z dobrze prosperujaca spolka.To ze niektorzy zarabiaja w spolce wieksze pieniadze to nic do tego co straci cale miasto.Nasze miejskie pieniadze beda szly do obcego kapitalu.Czy tak powinni zalatwiac sprawe nasi urzednicy,ktorych wybralismy?Bedzie to samo co z mzkami,zniszcza wszystko co dobre,a beda dokladac do nowej spolki az wreszcie sprzedadza i sami na tym zarobia.Wszyscy zdrowo pomyslcie bo ci z urzedu maja chore głowy i nienadają sie do rzadzenia.
Czytając komentarze " ~bolka " dochodzę do wniosku , że w całej tej sprawie chodzi o ukrócenie samowoli związków zawodowych, a nie jak mówi pan prezydent i radni prawicy o interes miasta.I tutaj zgodzę sie z ~bolkiem ,bo radni i ich pan prezydent mają gdzieś interes miasta i jego mieszkańców, ważniejsze są prywatne animozje radnego Tomasza S. i wice-prezydenta Adama.
Myślę, że to za duży skrót. Pan Karzewnik to fachowiec, który a i owszem manutkomanii cosik nie leży. Z kolei p. Stasiak to wedle moje oceny, oceny z dala... gość wyrwał się z grupy to i trefny. Przypominam przypowieść z nowego testamentu.
Podstawowy problem to to, że nikt nie edukuje przeciętnego kowalskiego z ekonomii, gospodarki, wolnego rynku. Grupki o koteryjnych uwarunkowaniach pchają się do samorządu aby dzielić i rządzić a nie zmieniać. Jak czegoś administracja nie wymusi to i nie zrobią. Na samodzielne myślenie i dzianie pod wiatr nie ma szans.. Słuchało się karbowego z Moskwy słucha z Brukseli... w wielkim skrócie... szary miał w nosie jednych ma drugich jest niereformowalny.
Zdecydowanie i pan Stasiak i urzednicy mają gdzieś MZGK, chodzi tylko o załatwienie własnych interesów i spełnienie chorych ambicji - a moze i wylanie własnych żalów, dlaczego nie udało mi się zrobić kariery a tam kaskę biorą, czemu nie Ja?
Niech "Urzędnicy" przestaną załatwiać w końcu swoje interesy i zaspokajać swoje osobiste ambicje i dadzą wreszcie spokój MZGK!
No cóż myslę, że co do fachowosci p. Karzewnika to pracownicy mzgk mogli by sie wypowiedzieć, propozycje, rozwiązania jakie przedstawiał spółce karzą mi wątpić w jego fachowość. Jeśli chodzi o pana Tomasza to poczekajmy na powstanie nowej spółki wod-kan i zobaczymy jak będzie wtedy głosował, czy będzie go stać na działanie pod wiatr.
Po raz kolejny gratuluję większości radnych bardzo mądrej i przemyślanej decyzji związanej z MZGK. W końcu właściwi ludzie są na właściwych miejscach. A te dzieci z urzędowego obozu to chyba mają wiele naobiecywane. Nie mają pojęcia o co chodzi a głosują tak jak im się karze.
Ja pracuję w spółce 20 lat i wiele widziałem a dużo więcej wiem.A na temat Janusza W.wolę nie mówić.Żenada.Szkoda słów.Jedno wielkie oszustwo i kłamstwo.Własny interes i ochrona tzw. nietykalność.
To prawda związkowiec Wiernicki to w moim i wielu przekonaniu cwaniak dbający o swój interes. Tak było i jest. Mam nadzieje, że ktoś w końcu (sami pracownicy) to ukrócą. Ten człowiek doprowadzi spółkę do katastrofy dbając o własny ciepły stołek, on zarabia podobno w granicach 7 tys zł!!!
No ale Pol prezes i Chojniak prezydent, po prostu go się boją.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!