Ten kto to wymyślił niech za tyle pracuje.
Balon kupują za taką kasę .. a do tego kase dają taka marną..porażka.
Ja bym chętnie za tyle pojechał!Nie pisz głupot!Jechać na 5min stwierdzić zgon (1000pln) i wypisać akt zgonu (150pln) to takiej stawki godzinnej chyba nikt nie ma no ale standardowo lekarzom zawsze mało!!!
Panu lekarzowi jak zwykle mało. A może pan lekarz powie dlaczego nie chcą przyjechać do osoby przewlekle chorej? Ja się taka osobą opiekuję. Kilka razy zdarzyło mi się, że pan lekarz instruował co powiedzieć żeby wezwać pogotowie zamiast lekarza który wypisze receptę. Kiedyś mi powiedziano, że lekarz pojechał karetką zawieść pacjenta do innego miasta, a powinien być w przychodni. Dwa etaty wykonywane w tym samym czasie?
Ciekawe ile miasto zaproponowało za stwierdzanie zgonu. Pewnie wcale nie mało. A ciekawy jestem ile takich zgłoszeń jest w miesiącu. 5?
Zamiast etatu wstydliwego i nieśmiałego asystenta-widmo można by utworzyć etat koronera chyba?
Czas zająć się tymi lekarzami, którzy w czasie 8 godzin pracy pobierają pensję np. za 1 i 1/2 etatu i jeszcze w tych 8 godzinach mają dodatkowo płatne dyżury czy badania.
To co w końcu mają Ci lekarze robić,oprócz brania wielkich pieniędzy? bo o leczeniu nie ma mowy........
Strajkować???
Właśnie słucham aktografu. Jak słucham pana lekarza radnego to nóż się w kieszeni otwiera. Jak pan lekarz radny pracował w pogotowiu w trudnych warunkach to nie marudził. 150 za wyjazd do stwierdzenia zgonu. Zakładając, że w najdalszy skrawek powiatu dojeżdża się w ok 1 godzinę stwierdzenie zgonu (15 minut?)powrót 1 godzinę. Wychodzi 70 pln za godzinę. Mało?
Czy do stwierdzenia zgonu trzeba być lekarzem??? jak nie to ja się mogę zatrudnić :)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!