Niech sobie każdy mówi jak chce. A ludzie o ludziach, których nienawidzili to nie mówią, że dobrze, że ta ... wreszczie zdechła? Z drugiej strony dobrze jest znać etymologie tych synonimów :) Pozdrawiam
Umierają tylko ludzie a zwierzęta zdychają lub padają tak jak zabijanie chorych zwierząt też nie można nazwać eutanazji a topienie czy zabijanie nowonarodzonych kociąt lub szczeniaków to nie aborcja.
Lewactwo barany, zboki, oszolomy powiedza, ze umarlo a nie zdechlo. Czlowiek ktory mowi o kaczynskim, ze jest kolega putina i mowil nawet pisal ze polska to nienormalnosc, dla przyglupow bedzie normalny nawet sciskajac sie z putinem itd.
Jeśli powiemy że człowiek zdechł to jest to nacechowane negatywnie, natomiast użycie słowa zdechł w stosunku do zwierzęcia nie jest. Jest to po prostu stwierdzenie śmierci zwierzęcia, tak jak umarcie jest śmiercią człowieka ni mniej ni więcej. Robienie z tego wiadomo jakiej burzy jest po prostu głupie
Większych problemów Pani Pingot i inni nie mają w tym mieście może zająć się tym bublem na żwirki co ma niby nosić nazwę Basen.
Są ważniejsze sprawy.Dzis tak się tym artykułem zaczytałam ze spoznilam się na rozmowę o prace.Sic!!
Co za porównania zwierząt do ludzi ?. Jem mięso zwierząt ale nie znaczy że jestem kanibalem.
Ci Którym zależy tak na tym słownictwie a między innymi Szolgin-Wielgus odwiozła pieski pod bramę schroniska i uznała że już ich nie kocha niechce i są jej niepotrzebne
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!