Ja piszę dziś pismo do WIŚ na MZKi i te stare autobusy. Niech zapie...lą w końcu karę to skasują ten pożal się Boże tabor
Wystarczy wprowadzić ulgi dla tych co ogrzewają mieszkania gazem, olejem lub mają przyłącze do sieci ciepłowniczej.
A po co mam inwestować w piec i inne paliwo, nie mam na to. Dopóki mogę tanio kupić węgiel, to będę nim palił.
Za komuny to powietrze w Piotrkowie i w całej Polsce było krystalicznie czyste a o smogu to uczyli mnie w szkole na geografii (że takowy występuje w Londynie i innych angielskich miastach). No tak, ale wtedy emzetek nie było tyle co teraz, przemysłu też a Syrenki, Trabanty i inne Wartburgi to ze swoich rur wydechowych wypuszczały jedynie śliczny zapach.
Bo ludzie nie umieją palić w piecach i połowa opału co ladują do pieca wylatuje przez komin plus nieodpowiedni piec i instalacja
widać z tego ze potrzebny jest rozkwit przemysłu, wybudowanie 20 nowych kominów, rozbudować jeszcze do kompletu elektrownie Bełchatów i klimat będzie jak kurorcie wysokogórskim - Piotrków Zdrój, po co było likwidować te dymiące nieustannie kominy, budować bloki zasilane z ciepłowni miejskich, gazociągi do zasilania kotłowni indywidualnych jak to doprowadziło do takiego stanu i czyja to wina - chyba elektoratu który wybiera rządzących???.
to chyba kara niebios ze względu na zbliżające się wybory, po wyborach smog zniknie albo nie w zależności kto będzie wybrany
Ciekawe kiedy coś napiszą o świńskim smrodzie w naszym powiecie. To jest cały rok a nie jak smog tylko w okresie zimowym.
czym pala ludzie ktorzy mieszkaja rog wierzejskiej iwolborskiej nie idzie oddychac szczegolnie rano
to jest tak wiarygodny pomiar jak prędkość jadącego na rowerze księdza w filmie "U Pana Boga w ogródku" - 120km na godzinę bo były tak ustawione by "złąpać" męża dla panny z dzieckiem komendanta posterunku policji
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!