Wystarczyło 2 dni dłużej zbierać podpisy i by było okej. Ale tak jest jak tacy ludzie biorą się za zbieranie. Znaczki se zbierajcie, albo świeżaki w biedrze.
Większość mieszkańców Piotrkowa ma mentalność ludzi z azjatyckiej części rosji.
Bardzo dobrze. Organizacja referendum rok przed wyborami to jakaś kpina i zachcianka paru osób kosztem budżetu miasta. Chyba, że ci wszyscy krzykacze referendalni złożą się i pokryją koszty.
Ja niczego nie podpisywałem i nie zamierzam. Za to w przyszłym roku z chęcią pójdę na wybory i odpowiednio wystawie ocenę obecnemu prezydentowi za różne decyzję o wątpliwej jakości.
Chociaż powinniście z klasą przyjąć porażkę. Ale wam brak tego. Jest tylko w Was nienawiść do ludzi. I po co? Nie rozumiecie , że większość chce inaczej niż wy? A szkoda.
Czy organizatorzy farsy referendalnej biorą dziś udział w sprzątaniu Ziemi ?
Dziwnie milczy piotrkowski POPiS. Jakieś stanowisko, konferencja prasowa, wykresik, różowy pistolecik, konkursik? Nic nie będzie żeby wyrazić sprzeciw wobec takiego obrotu sprawy?Już nie wspieramy inicjatywy referendalnej?
Pieśń przeszłości
Oj, te ostatnie dni się dłużyły,
Nerwowość wielką nam przysporzyły.
Tu lęk, niepewność, tam wielkie nerwy.
Jaka decyzja? Pytano wszędy.
Podpisy sprawdzał komisarz nowy
Czy są poprawne czy znów bazgroły.
Uznać? Odrzucić? Skreślić? Zaliczyć?
Do referendum każdy się liczy.
Na ręce patrzą inicjatorzy
pełni agresji, do kłótni skorzy.
Wywiadów szumnych poudzielali,
porządnych ludzi poobrażali.
I konferencje, plany naprawcze…
Tylko gdzie wiedza i kompetencje?
Na rozwiązanie czekali wszyscy
Będzie normalność czy też plebiscyt?
Wieczór czwartkowy dał rozstrzygnięcie.
Pracuj spokojnie Nasz Prezydencie!
Dla tego miasta, tubylców, gości,
bo referendum to pieśń przeszłości.
Dziś tylko myślą mieszkańcy miasta
komu potrzebna była ta farsa?
Baczny Obserwator
Ciekawe jak sąd chociażby część podpisów uzna że nie prawidłowo zostały odrzucone to będzie oznaczało że komisarz odrzucił je specjalnie a to jest przestępstwo i będzie oskarżony. Jestem ciekawy jak wtedy skończy się sprawa w sądzie z komisarzem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!