Super ze przechodzimy na gaz którego ceny wzrosły o blisko 60% i którego złóż nie posiadamy to jest milowy krok aby za pare lat znaleść się w czarnej du…. Zapłaczemy jeszcze za węglem na który teraz plujemy
To czeka nas fala samobójstw wynikających z ogromnych podwyżek za ogrzewanie?
Nie opłaca się spalać gazu w centralnych ciepłowniach, bo wówczas płaci się opłaty za CO2. Jak się spala w małych instalacjach, np. w ciepłowniach blokowych, to nie płaci się za CO2. Tak robi Zachodnia Europa - grzeją się gazem spalanym w blokach czy domach i nie płacą za CO2. A nam każą płacić za CO2, bo mamy centralne elektrociepłownie.
Ja to myślę że pensje ludzi będą do oddania w całości za opłaty mieszkania ogrzewania itp. Ludzie szykujcie się na życie za 100zl na miesiąc.
W tych czasach przejść na gaz ja nie wiem gdzie Ci ludzie mają głowę. Jak Putin przykręci zaworki to w blokach będą ogniska palić bo inaczej zamarzną. Mamy swój węgiel brunatny i idziemy w ruski gaz. Ekologia? Kiedyś były wielkie fabryki gdzie i potężne kominy oraz auta które jak jechały to nie było nic za nimi widać i jakoś zdrowo było o szczerze chciałbym tyle dożyć co ludzie z tamtych czasów żyją ale pewnie mi się nie uda.
To ile teraz czynsze pójdą do góry ?
Zamiast myśleć o spalarni śmieci i iść w tym kierunku to pakujecie ludzi w kolejne wydatki i to niemałe.
Kwestia czasu jak pan Krawczyński wespól z Chojniakim obwieszcza na antenie strefy fm ze czynsze w spółdzielniach pojda do góry ze względy na niedoszczowane koszty przerobu ciepłowni w tym grajdołku.
Ale co was to obchodzi?
Co nas cieszy Piotrkowian to fakt iż niedługo spotkamy sie przy urnach wyborczych i podziękujemy tej ekipie.
Piotrków kiedyś miasto fabryk, teraz dzięki polityce pana prezydenta ukierunkownej na monopol jednej firmy z ulicy Zelazej,Upadł.
Z miasta rozwiniętego gospodarczo została wydmuszka pod tytułem: pracy tu nima ino Blokowiska.
I emeryci.
Ciepłownie na gaz? Czyli ciepła woda kilometrami rur do bloków, kamienic i domów? Przecież to są gigantyczne straty na przesyle a miało to sens jeśli ciepłownia produkowała też prąd ( duże zawodowe piece na węgiel mają większą sprawność niż małe). Produkowanie ciepła z gazu i przesyłanie wody jest chyba bzdurą - lepiej przesyłać gaz - każdy blok/dom/mieszkanie może mieć swój piec o dużej sprawnośc, sieć tańsza w utrzymaniu, łatwiej regulować produkcję ciepła. Ale wiadomo - na dużej inwestycji zarobi monopolista.
Za śmieci podwyżka, za ogrzewanie podwyżka. To miasto się wyludni za dwa lata całkowicie. Mówię to Wam ja, Jasnowidz Rakoczy.
Komisja Europejska dziś przyjęła projekt taksonomii, który uwzględnia rolę gazu i energii nuklearnej w transformacji energetycznej, czyli uznała że gaz i atom zaliczone będą jako zielona energia.
Oznacza to, że m.in. będzie na nie można pozyskać pieniądze od UE i na rynkach finansowych.
A nie razi was, że prezes mówi o zmniejszeniu dwutlenku węgla i siarki? Po pierwsze to zmniejszenie emisji dwutlenku węgla
Po drugie: zmniejszenie emisji dwutlenku siarki. Żadna siarka nie jest wytworem spalania gazu. Nieuctwo? Niechlujność w wypowiedziach?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!