metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
bert ~bert (Gość)02.02.2022 15:06

Super ze przechodzimy na gaz którego ceny wzrosły o blisko 60% i którego złóż nie posiadamy to jest milowy krok aby za pare lat znaleść się w czarnej du…. Zapłaczemy jeszcze za węglem na który teraz plujemy

100

Leoncio ~Leoncio (Gość)02.02.2022 12:37

To czeka nas fala samobójstw wynikających z ogromnych podwyżek za ogrzewanie?

101

al ~al (Gość)02.02.2022 15:44

Nie opłaca się spalać gazu w centralnych ciepłowniach, bo wówczas płaci się opłaty za CO2. Jak się spala w małych instalacjach, np. w ciepłowniach blokowych, to nie płaci się za CO2. Tak robi Zachodnia Europa - grzeją się gazem spalanym w blokach czy domach i nie płacą za CO2. A nam każą płacić za CO2, bo mamy centralne elektrociepłownie.

60

Uebdjdj ~Uebdjdj (Gość)02.02.2022 16:52

Ja to myślę że pensje ludzi będą do oddania w całości za opłaty mieszkania ogrzewania itp. Ludzie szykujcie się na życie za 100zl na miesiąc.

90

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)02.02.2022 17:55

W tych czasach przejść na gaz ja nie wiem gdzie Ci ludzie mają głowę. Jak Putin przykręci zaworki to w blokach będą ogniska palić bo inaczej zamarzną. Mamy swój węgiel brunatny i idziemy w ruski gaz. Ekologia? Kiedyś były wielkie fabryki gdzie i potężne kominy oraz auta które jak jechały to nie było nic za nimi widać i jakoś zdrowo było o szczerze chciałbym tyle dożyć co ludzie z tamtych czasów żyją ale pewnie mi się nie uda.

81

ezi ~ezi (Gość)02.02.2022 18:29

To ile teraz czynsze pójdą do góry ?
Zamiast myśleć o spalarni śmieci i iść w tym kierunku to pakujecie ludzi w kolejne wydatki i to niemałe.
Kwestia czasu jak pan Krawczyński wespól z Chojniakim obwieszcza na antenie strefy fm ze czynsze w spółdzielniach pojda do góry ze względy na niedoszczowane koszty przerobu ciepłowni w tym grajdołku.
Ale co was to obchodzi?
Co nas cieszy Piotrkowian to fakt iż niedługo spotkamy sie przy urnach wyborczych i podziękujemy tej ekipie.
Piotrków kiedyś miasto fabryk, teraz dzięki polityce pana prezydenta ukierunkownej na monopol jednej firmy z ulicy Zelazej,Upadł.
Z miasta rozwiniętego gospodarczo została wydmuszka pod tytułem: pracy tu nima ino Blokowiska.
I emeryci.

90

goœć_darek ~goœć_darek (Gość)02.02.2022 18:36

Ciepłownie na gaz? Czyli ciepła woda kilometrami rur do bloków, kamienic i domów? Przecież to są gigantyczne straty na przesyle a miało to sens jeśli ciepłownia produkowała też prąd ( duże zawodowe piece na węgiel mają większą sprawność niż małe). Produkowanie ciepła z gazu i przesyłanie wody jest chyba bzdurą - lepiej przesyłać gaz - każdy blok/dom/mieszkanie może mieć swój piec o dużej sprawnośc, sieć tańsza w utrzymaniu, łatwiej regulować produkcję ciepła. Ale wiadomo - na dużej inwestycji zarobi monopolista.

91

Jasnowidz Rakoczy ~Jasnowidz Rakoczy (Gość)02.02.2022 20:53

Za śmieci podwyżka, za ogrzewanie podwyżka. To miasto się wyludni za dwa lata całkowicie. Mówię to Wam ja, Jasnowidz Rakoczy.

60

bn ~bn (Gość)02.02.2022 15:29

Komisja Europejska dziś przyjęła projekt taksonomii, który uwzględnia rolę gazu i energii nuklearnej w transformacji energetycznej, czyli uznała że gaz i atom zaliczone będą jako zielona energia.
Oznacza to, że m.in. będzie na nie można pozyskać pieniądze od UE i na rynkach finansowych.

41

Apelka ~Apelka (Gość)02.02.2022 21:35

A nie razi was, że prezes mówi o zmniejszeniu dwutlenku węgla i siarki? Po pierwsze to zmniejszenie emisji dwutlenku węgla
Po drugie: zmniejszenie emisji dwutlenku siarki. Żadna siarka nie jest wytworem spalania gazu. Nieuctwo? Niechlujność w wypowiedziach?

40

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat