Gdyby nie rolnicy nie mielibyśmy co jeść. To jeden z najtrudniejszych zawodów na świecie...
No rolasy podpisywać umowy i po kredytu sznurkiem bo jak nie to wam dotację zabiorę
Ci co dostaja to bambry jeszcze z PRL-u mieli dobre partyjne układy to sie wiodło a dzis placzą jacy to biedni sa wobec innych .Dla mnie to nie sa rolnicy to truciciele żywności i powietrza .Dziwie sie ,ze Polska popełniła ten sam błąd nasladując zachodnie PGR-y w prywatnych rekach bo gdzie sie tacy pojawiają trują .Od 2012 r obowiazuje ustawa o biogazowniach i to tam te trujace gnojowice miały trafiać i co ? .Nic z tym nie zrobiono a duze gospodarstwa trują nadal srodowisko wylewajac zawartość zbiorników kiedy im sie zachce ,upał ponad 30st a ten kraży z beczka i truje okolice .Pora wreszcie z tym porządek zrobić a najlepiej zlikwidować duże fermy bo są szkodliwe społecznie i zdrowotnie .Moja rodzina miesą juz nie kupóje w sklepach by za własne pieniadze sie jeszcze truć ,zawsze ktos mały hoduje tradycyjnymi metodami bez antybiotyków i na zdrowych paszach .Głupota ludzka prowadzi do samozagłady społeczeństwa a truciciele niech bankrutója dla naszego dobra wspólnego jakim jest zdrowie ludzi
Cały czas tylko dotacje dla rolników a Oni tylko płaczą że mało, żle i nie dobrze.Mam pytanie kiedy zostanie wprowadzony ZUS, kasy fiskalne,i podatki takie jak w mieście od prowadzonej działalnosci? - mam na myśli duże gospodarstwa.W końcu żyjemy w jednej POLSCE.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!