ciekawe czy zostaną worki czy zmuszeni będziemy do nabycia sobie kolejnych pojemników??
A te kolorowe kubły na śmieci to sami mamy sobie kupić??? Od lat nawet worków kolorowych nie dostaję. Prawda taka, że jak przyjeżdża śmieciara i tak wszystko wrzuca razem, więc po co segregować?
a w gminie łęki szlacheckie wójt takie oszczędności robi że nawet na szkło worki foliowa dał a cena śmieci ta sama
Ciekaw jestem jak Wójt Gm.rozprza dopasuje, gdzie mieszkańcy gminy wogule pojeników do segregacji nie mają.
Cała te segregacja to jedna wielka ściema. U większość mieszkańców polega ona na tym, że do kubła na śmieci wywala się to co nie podlega segregacji, a całą resztę do bez rozróżniania do kolejnych worków bez wnikania w kolory i oczywiście bez jakiejkolwiek segregacji. A wiecie czemu? Bo to wszystko i tak trafia w firmie, która odbiera śmieci na jedną taśmę i tam odbywa się dopiero prawdziwa segregacja.
Ares to wystawiasz swoją osobę, czy masz kandydata? To na plakatach wstaw swój nick abym wiedział gdzie postawić x .
"Kolejne zmiany w segregowaniu odpadów" - to i będzie okazja do kolejnej podwyżki zapewne. Większa liczba pojemników to przecież większy koszt obsługi.
Mieszkańcy Piotrkowa dziękują Radnym Razem dla Piotrkowa oraz SLD za podniesienie opłat za wywóz śmieci od 1 stycznia 2017 r. Czekamy na następne!
A to kolorowe worki w PT wg ZDIUM nie sprawdziły się, bo nie kumam czaczy.
Nie wydaje mi się aby tak było.być może z początku faktycznie ale obecnie przynajmniej u mnie jest tak,ze śmieci tzw segregowane w workach odbiera firma raz na miesiąc,pozostałe tzw zmieszane 2 razy w miesiacu-trochę trudno było się przyzwyczaić z co tygodniowego odbioru ale dało rade.nowością jest osobny pojemnik na popiol,który szczególnie zimą zajmuje sporo miejsca.dodatkowo raz na jakiś czas firma odbierająca odpady czyści nam pojemniki specjalnymi środkami.za trochę dziwne rozwiązanie uważam mieszanie złomu z plastikiem ale widać tak może być.raz bowiem miałam przypadek ze w ciągu 1 dnia pod dom podjechały 3 ekipy od zbierania złomu właśnie.miłego choć zasniezonego dnia życzę z wielką prosba o uwagę na drogach i chodnikach...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!