Dzis w radiu Strefa FM, Pani odpowiedzialna za modernizacje wytykała piotrkiwskim kierowcom, że jeżdżą na pamięć. A na tych skrzyżowaniach, które wymieniłem wczesniej nie da sie przejechać zgodnie z przepisami, bo są źle oznakowane. Najśmieszniejsze jest to, że w naszym miescie jest ośrodek egzaminacyjny i zdają w nim przyszli kierowcy. I pewnie uczą się jeździć na pamięć. Brawo dla osób zarządzających oznakowaniem dróg. Może ta Pani sama nie ma prawa jazdy?
W ciągu ostatnich 2 dni dwukrotnie widziałem samochody skręcające z tego środkowego pasa w lewo bez kierunkowskazu. Oba miały tablice EPI? Przypadek? Nie sądzę.
Zauważyłem ostatnio, że na skrzyżowaniu Al. Armii Krajowej - Al. Piłsudskiego dla relacji południe -> wschód nie działa zielona strzałka. Zgłosiłem to telefonicznie do Straży Miejskiej i po kilku minutach otrzymałem telefon z SM, że ta strzałka została wyłączona przez zarządcę drogi. Na pozostałych 3 relacjach powyższego skrzyżowania zielone strzałki działają, więc wyłączenie jej na 1 relacji jest dla mnie niezrozumiałe.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!