Dla mnie to dobra wiadomość, przynajmniej przed domem nie będzie tak naładowane tymi koszami. A kto miał zarobić na tej śmiesznej śmieciowej ustawie, to i tak zarobi ;)
Jaki to był sens, jeżeli i tak wszystko szło do jednej śmieciarki.
A co z zalegającymi wokół śmietników przedmiotami wielkogabarytowymi czy gruzem po remontach.
Miały być kontrole - zatrudniono sztab ludzi, kupiono aparaty fotograficzne, komputery - chyba że to kolejny finansowy przekręt.
Jest gorszy b..l jak był. Sorry - w b...u jest porządek, czego niestety nie można powiedzieć o piotrkowskich śmieciach i śmietnikach.
Czy słyszał ktoś o konsultacjach zmian w regulacjach dotyczących odpadów ze spółdzielniami mieszkaniowymi, tebeesami czy zarządcami nieruchomości?
U mnie odbiera Remondis. Rewelacja. Jestem bardzo zadowolony. Wszystko na czas i dają tyle worków ile potrzeba. Segregowane 1 na miesiac zmieszane i bio 2x na miesiac. Tyle wystarczy. Nie jestem w stanie wyprodukowac wiecej smieci chocbym chcial
a co z dużymi gabarytami przy śmietnikach, ludzie cały czas zagracają i sami nie odstawiają do miejsc składowania. Po za tym firmą wywożącym śmieci nie chce się odstawiać pojemników na miejsce tylko zostawiają pojemniki w bramach co utrudnia życie mieszkańcom,kto za to bierze kasę?
Podzielam zdanie poprzedników, że JUKO to totalna porażka. Miałem z nimi umowę przez jakiś czas i same problemy - szkoda gadać. Teraz śmieci odbiera REMONDIS - rewelacja.
Wracając do tematu - segregowanie odpadów na 6 worków mijało się z celem. Dobrą wiadomością jest segregacja na 3 grupy. Co do odpadów wielkogabarytowych itp. można je wywieźć bezpłatnie na skład przy ul. Rolniczej czy Topolowej, wystarczy dowód osobisty.
Jeżeli ktoś pisze, że wszystko szło do jednej śmieciarki to nie ma racji. Remondis posiada osobne pojazdy do odpadów segregowanych i ogólnych.
Po zmianie na Remondis jest ok. :)))
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!