metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gosc. ~gosc. (Gość)18.02.2025 00:57

Powinno tam być rondo

31

Zaraz ~Zaraz (Gość)18.02.2025 11:55

ktoś się znowu spóźni na rozmowę o pracę:)

30

głupoooota ~głupoooota (Gość)17.02.2025 15:11

bez sensu takie zmiany? po co to? żeby spowodować wypadek bo ktoś pojedzie na bank na pamięć sam się złapałem że zatrzymałem się jak jechałem od szpitala i przepuszczam a tu gość mnie od cmentarnej trombi żebym jechał ;/ wiem że trzeba patrzeć na znaki, ale po co to?

55

czy takich? ~czy takich? (Gość)18.02.2025 10:54

Wszyscy przy wyborach chcieli zmian. Ale czy takich?

51

Wiedza ~Wiedza (Gość)17.02.2025 14:50

Ruchem na drogach powiatowych i gminnych zarządza starosta .Prezydent Piotrkowa ma prawa starosty.

20

asdf ~asdf (Gość)20.02.2025 08:59

Od lat było dobrze, przy wszystkich zmianach ruchu w PT. To po co teraz zmieniać?

11

grrr ~grrr (Gość)19.02.2025 08:06

Tablice zmieniono ale znaków poziomych już nie. Także powstaje sytuacja, że niby jest droga z pierwszeństwem a jednocześnie nie...bo znak poziomy nadal pokazuje STOP. Jeśli wprowadzono zmiany , to powinno się zlikwidować poziomy znak stopu namalowany na jezdni lub przynajmniej skreślić go żółtymi liniami..... Pragnę zaznaczyć iż znaki zarówno pionowe jak i poziome są traktowane równorzędnie....a w tej sytuacji stworzono chaos....

50

gajowy ~gajowy (Gość)23.02.2025 07:44

No to Roman robisz postępy. Faktycznie przy tabliczce T-6a musisz używać kierunkowskazu jadąc Jerozolimską i zbliżając się do ulicy Spacerowej. Tu policja i Word dobrze ciebie poinformowali. A teraz inna sytuacja, bo zarządca drogi zmienia zdanie i wstawia tabliczkę T-6b zamiast T-6a. Ta tabliczka przedstawia przebieg Jerozolimskiej np. wtedy jako łuk. Jak wtedy przy Spacerowej używać kierunkowskazów. Zapytaj Word i policję o tę sytuację. Ja wiem jak jest prawidłowa odpowiedź i już ci ją prezentuję: Jadąc Jerozolimską w pobliżu Spacerowej nie używamy wtedy kierunkowskazów no chyba, że faktycznie skręcamy w Spacerową.

30

gajowy ~gajowy (Gość)17.02.2025 18:16

Na tym skrzyżowaniu zastosowano nowe tablice T-6a i T-6c zresztą tak jak poprzednio ten sam typ. Te tablice pokazują, że jadący Jerozolimską na tym skrzyżowaniu zmieniają kierunek jazdy i muszą używać kierunkowskazów pokazujący ten manewr a nawet zamiar tego manewru. A wystarczyło zastosować tablice T-6b i T-6d , które nie nakazują użycia kierunkowskazów, bo pojazd nadal porusza się prosto. Jak znam życie w poprzednim oznakowaniu nie nadużywano kierunkowskazów ( nawet MZK ) to i teraz będzie to samo. A może ci tam na górze nie znają przepisów lub im tylko na składzie brak tablic T6b i T-6d?

82

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat