Przed świętami na Sienkiewicz k/księgarni siedział skulony człowiek na chodniku przy murze, młoda dziewczyna dzwoniła na 112 40 min, odebrali i nie przyjechali. Ta dziewczyna stała bezradnie i czekała aż przyjedzie pogotowi , policja. Ja dzwoniłam do straży miejskiej 3 x, powiedziano, że nie maja patrolu. Przejeżdżający patrol policji zatrzymał się w Narutowicz, pobiegłam aby zareagowali, powiedzieli, że zgłoszą na komendzie, O odzewu, dziewczyna musiała iść do pracy, bo miała tel., człowiek podniósł się i opierał o mur, zadzwoniłam do straży, a pan mi odpowiedział, że jest już lepiej, bo stoi. Czyli cały czas widział nas w kamerze.
Czytam te komentarze nie na temat, między innymi te o Owsiaku i dochodzę do wniosku, że nikt nie potrafi tak pięknie i zupełnie bezinteresownie nienawidzić jak piotrkowskie, polskie, katolickie społeczeństwo. Ileż zapału i żaru w obrzucaniu błotem, ile pewności o niezaprzeczalnych zbrodniach i kradzieżach Owsiaka, ileż przekonujących argumentów. Aż dziw bierze, że pod piotrkowską prokuraturą nie ma kolejki piotrkowskich, polskich, katolickich obywateli, którzy chcą złożyć doniesienia o popełnionych przez Owsiaka przestępstwach. Pamiętajmy, żeby Polska była Polską musimy razem, kogoś komu się coś udało, mocno chwycić za nogi i ciągnąć z całej siły, w dół, w błoto, w to polskie błoto, z którego nigdy się nie wygrzebiemy... A teraz procentowo obliczymy ile procent jest tym narodowym balastem, kotwicą dzięki której nie rozwiniemy żagli, bo tkwimy na mieliźnie.
Dziwne, że w innych miejscach w Polsce da się, ...
Trzeba czekać, aż OWSIAK PODARUJE odpowiedni sprzęt.
Jak zmuszą ludzi do likwidacji "kopciuchów" to ludzie będą zamarzać w domach.
Proponuję sprawdzić w łochyńsku u Zielińskich.rzadko tam dym z komina leci.syn z ojcem tylko piwko i wd40
Trzeba przyznać ,że ostatnimi czasy osób bezdomnych sporo przybyło. Nie wiem czy władze miasta orientują się w skali bezdomności na terenie miasta. MOPS nie da wszystkich dla "obsłużyć" chociażby ze względu na brak dokumentów. A może by wzorem na przykład Łodzi zorganizować chociaż w okresie zimowym /lub mrozów/ jak obecnie autobus ogrzewany gdzie chociaż część tych ludzi mogłaby się choć trochę ogrzać i coś ciepłego zjeść. "Trzej królowie" pewnie by się nie pogniewali...a i KK mógłby poprawić swoją reputację ....
W Piotrkowie brakuje ogrzewalni dla osób zagrożonych bezdomnością. Trzeba pamiętać, że nie każdy "nadaje się" do schroniska przy Wroniej; osoby niepełnosprawne, nie mogą tam być. Nie każdy dostanie skierowanie do tego schroniska i nie każdego kierownik przyjmie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!