metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
aAaA ~aAaA (Gość)30.12.2020 07:42

Czemu tak szybko pogrzeb? Większość Piotrkowian czeka 2-3 tygodnie.

68

gość_drogyy ~gość_drogyy (Gość)30.12.2020 11:04

Tego księdza pierwsza parafia były Zeronie gm Grabica tylko nikt o tym nie napisał.nie ma już takich księży jak on

21

j. ~j. (Gość)29.12.2020 19:01

Niestety wielu Polaków wierzy w antyszczepionkowskie zabobony i nie chce się szczepić. Wielu z nas nie wierzy nauce, tylko szarlatanerii, nie wierzy lekarzom, tylko znachorom, na skutek czego liczba zmarłych na COVID może być w przyszłym roku dużo większa, bo zamiast dać wiarę temu, co mówią epidemiolodzy, wakcynolodzy, wirusolodzy i lekarze zakaźnicy w dużej mierze dajemy naiwnie wiarę komuś, kto nie jest żadnym specjalistą, ale zamieścił sobie jakieś filmik na portalu youtube, w którym dowodzi, że to nie COVID nas pozabija, tylko te szczepionki! Sądzę, że Kościół się powinien włączyć w akcję szczepienia przeciwko COVID i w ogóle zabrać głos w sprawie rozpowszechniania antycovidowskich bredni. Jest przecież encyklika Fides et Ratio, zgodnie z którą jeśli jesteśmy wierzącymi, to powinniśmy też być myślącymi i w obecnej sytuacji dziękować Bogu za ludzi, którzy wynaleźli dla nas szczepionkę! Może nawet odmowa przyjęcia szczepienia, jeśli ktoś ma taką możliwość i nie ma przeciwskazań medycznych powinna być potraktowana, jako grzech! Kościół głosi ochronę życia od poczęcia do naturalnej śmierci. Czy śmierć na COVID kogoś, kto mógł się zaszczepić, ale odmówił, bo uwierzył w antyszczepionkowskie bzdury jest naturalna? No... ale Kościół jest bardzo gorliwy do interwencji, jeśli coś dzieje się w okolicach alkowy, a w wielu innych, nawet jeśli zło jest oczywiste, jakoś nieskory... Szkoda... A księża też mogą przecież umierać zakażeni np. przez antyszczepionkowca, któremu udzielają posługi kapłańskiej...

88

gość_ja ~gość_ja (Gość)30.12.2020 17:58

Wieczny odpoczynek......Dobry i skromny Kapłan.....????

51

gość_ja ~gość_ja (Gość)30.12.2020 08:15

Cudowny czlowiek

72

gość_seba7 ~gość_seba7 (Gość)31.12.2020 09:49

Święty ksiądz

01

rytulal ~rytulal (Gość)30.12.2020 10:54

pewnie jakiś dzieciak go zaraził :/ biedny człowiek

25

gosc1 ~gosc1 (Gość)30.12.2020 08:47

[*]
3 dni i pogrzeb :( inni czekają po 3 tygodnie :(

59

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat