257% to jest mały pikuś. W ostatnich tygodniach na czujnikach na osiedlu Wyzwolenia przekroczenia były ponad 1000%! Sprawdźcie wskazania w mroźny dzień po 16.00, kiedy ludzie rozpalają w piecach. A później zdziwienie, że jest 3x więcej zgonów niż zachorowalność na covid wskazuje.
Program "Czyste Powietrze" to fikcja. Proszę dzwonić do UM i Sprawdzić. Nie ma żadnych pieniędzy na wymianę piców. A jeśli już są to dla właścicieli mieszkań a nie dla najemców. Wnioski można składać w łodzi i WFOŚ. Fundusz nieczynny. Pracuje zdalnie. Podane 2 numery telefonów i nikt nie odbiera, bo wiecznie zajęte. UM w Piotrkowie oczywiście nic nie wie i tak od roku.
Odpowiadając na zgłoszoną przez Pana Radnego interpelację informuję,
że działania mające na celu określenie jakości powietrza atmosferycznego
w Piotrkowie Trybunalskim prowadzone są w oparciu o wojewódzkie systemy oceny jakości powietrza, nadzorowane przez Wojewódzkie Inspektoraty Ochrony Środowiska i udostępnione w postaci monitoringu stałego na ogólnie dostępnych stronach internetowych WIOŚ. Na podstawie w/w komunikatów WIOŚ, Referat Zarządzania Kryzysowego i Obrony poprzez Biuro Prasowe podejmuje działania informacyjne dla mieszkańców Piotrkowa Trybunalskiego. Zgodnie z danymi uzyskanymi z Referatu Zarządzania Kryzysowego i Obrony w latach 2018-
styczeń 2021 w Piotrkowie Trybunalskim poziom alarmowy stężenia średniego
24-godzionnego nie został przekroczony, nie nastąpiło również przekroczenie poziomu informowania o ryzyku wystąpienia w/w poziomu.
Chciałabym wymienić ogrzewanie węglowe na gazowe ale najzwyczajniej w świecie mnie na to nie stać!
Cała ta propaganda smogowa ma prowadzić do uzależnienia nas od paliw ktorę mogą mieć tzw korporacje, pellet robiony z drzewa tak, drzewo nie,
To jest najlepsze: jak kogoś zabiją, to policja ściga. Jak ktoś podpala - to policja ściga. Jak ktoś truje, wiadomo nawet, które rejony mają najwyższy współczynnik stężenia tego smogu to na co czeka policja? Truty jest każdy przecież.
Wszystkie te programy rządowe to fikcja. Ja nie wiem czy doczekam się na dopłatę z programu mój prąd, bo nabór wniosków nie ruszył, a jak ruszy to nie wiadomo czy będą pieniądze, bo najpierw muszą wypłacić ludziom za 2020 rok. To samo czyste powietrze, termomodernizacja itp.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!