Pan Wojtysiak podobny do pana Ostrowskiego jak dwie krople wody.
Artur jeszcze nie zwariowal żeby brać udział w takiej uroczystości!!!!
187 dzieci i ponad 5 tys cywili zamordowali żołnierze wyklęci. Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych i Bieg Tropem Wilczym, zanim w nim weźmiesz udział przeczytaj to i zastanów się, czy są tego warci?
Coś ostatnio modni stali się Ci żołnierze:) PS. Wczoraj miałem okazję zobaczyć ten pseudo pochód... Darcie mordy, mordy darcie i okrzyki. Środowisko wyciągnięte chyba siłą z bram... Większość tych ludzi - NIE WIE KIM BYLI ŻOŁNIERZE WYKLĘCI. Większość z nich nie wie kiedy wybuchło powstanie. Ale większość z nich jest mega patriotami i nosi tanie bluzy z orłem na klacie. Tragedia
Tych co życie oddali zapomniano a tych o wątpliwych zasługach gloryfikuje się . Byli i tacy w naszym regionie gdzie w czasie okupacji Niemca w mundurze nie widzieli ale za to dzielnie z bronią w ręku okradali swoich w okolicy . Ci co stanęli do walki w 39 roku państwo o nich zapomniało tak jak o moim dziadku który nie ma grobu a małżonka grosza nie dostała dodatku kombatanckiego taka to jest sprawiedliwość w tym kraju
Dlaczego żyjący Żołnierze Wyklęci nie wstydzą się swojej przeszłości.
Dlaczego Jaruzelski ukrywał swoja walkę z Wyklętymi. Czego się bał?
Każdy kto ma mózg wie dlaczego tak jest. Wieczna Cześć i Chwała Bohaterom ! Stop komunie !
Czy żołnierzami wyklętymi jest "RUDY" dowodzący oddziałem "Tartak AK" którzy w Praszce zamordowali na przykład 2 Polaków pochodzenia Żydowskiego Glikier Salomee i Griuma Szmula oraz w m. Chruścinie kobietę Bezun Helene. Czy również żołnierzami wyklętymi jest "SZATAN" ze swoim oddziałem którzy zabili na przykład Teofila Smereta, Teofila Buresza i Ryszarda Stępnia chłopów którzy mieszkali w obecnej gm. Kleszczów oraz zabili Stefana Sobocińskiego i Ignacego Włodarczyka. Czy "Irma" i "Otton" to też żołnierze wyklęci choć byli Niemcami (Otton był dowódcą jednego z oddziałów). I my mamy takich ludzi świętować.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!