A mnie, drogi Bundy, zastanawia, dlaczego ten M.C. i inni pracujący przy otwartym mikrofonie, przecież ludzie już dawno dorośli, osobnicy dojrzali, głosy mają ciągle jak w trakcie mutacji młodzieńczej. Zupełnie nie radiowe te ich głosy. W życiu takich by nie wpuścili do studia Polskiego Radia. Tam obowiązuje egzamin na kartę mikrofonową. Zresztą, ubiegać się o nią mogą wszyscy radiowcy, nawet ci ze Strefy FM, gdyby tylko wiedzieli, jak irytująco brzmią w głośniku. W skład Komisji Kwalifikacyjnej Kart Mikrofonowych wchodzą wybitni dziennikarze z ogromnym doświadczeniem antenowym, logopedzi, trenerzy medialni i językoznawcy. Podczas przewodu kwalifikacyjnego członkowie Komisji dokonują oceny predyspozycji mikrofonowych kandydata biorąc pod uwagę m.in.:
- poprawne posługiwanie się językiem polskim,
- umiejętność sprawnego i klarownego formułowania wypowiedzi,
- brzmienie i barwę głosu,
- dykcję i artykulację,
- opanowanie i respektowanie zasad sztuki interpretacji tekstów i stosownej dla języka polskiego intonacji,
- umiejętność wymowy i akcentowania nazw i nazwisk obcojęzycznych.
Czy zarząd piotrkowskiej rozgłośni nie stać na zainwestowanie w pracowników? Koszt egzaminu brutto dla jednej osoby to 506 zł plus 23 proc. VAT.
Paradoksem jest, że najbardziej męsko brzmiący i prawie profesjonalny głos ma Monika Pawłowska.
P51 czego sie tak burzysz pisane na szybko w trakcie pracy w przeciwienstwie do ciebie mam od groma pracy z pisaniem po angielsku kodu do aplikacji takze nie rozumiem twojego problemu
kto to jest internet ? bo zdjęcie podpisano fot.internet , czyli internet wziął aparat i poszedł fotografować :) macie jakieś zdjęcie tego internetu , bo chciałbym zobaczyć jak wygląda :)
Artykuł w sumie o bzdetach, ale chociaż zdjęcia zabawne. Murzyn wygląda, jakby jechał po zasiłek. ;)
Szkoda, że tylko M.C. stać na poczucie humoru w artykułach.
Dla mnie to jest pato.Jak gorąco to wystawie ale widziałem bidaka który przy - 15stopniach wystawiał i myślał że jest fajny.
Osobiście do zimnego łokcia nic nie mam - dla mnie może nawet sobie zrobić zimne pośladki. Śmieszne jest tylko to, że właściciel zimnego łokcia jest też przeważnie posiadaczem samochodu, którego zatankowanie podwaja wartość. Jedzie taki panisko 20km/h, zimny łokieć, muza (obowiązkowa disco-polo), znaki i przepisy takiego nie obowiązują. Robi szpan... Dla kogo? Dla takich samych jak on - przecież na widok jego bryki dziewczyny na zabawie w remizie aż kolanami trą...... Żenada....
Czy te wieśmaki nie wiedzą do czego jest klimatyzacja i że normalnych ludzi czasami zęby bolą, gdy słyszą disco-polo? Zamknąłby okno i nie robił chamskiej dyskoteki dla całej ulicy.
Ludzie dajcie spokoj jus co auto tiuningowane wam przeszkadzs na drodze i rozprasza smiech na sali a jak jedzie porshe lub audi sportowe typu rs to wam nie przeezkadza i tez podziwiacie i jakos was to nie rozprasza no to juz sie zaczyna robic smieszne ze wam przeezkadzaja takie auta to tak samo powinienem powiedzirc ze od groma rzynchoe jezdzic po miescie ktore mnie denerwuja i w ogole nie podpisal bym badania technicznego bo to jest karygodne ze takie struclstruclr jezdza po miastach pozdri informatykkernel
A moja matka ma z kolei problemy z hemoroidami. Przy długodystansowych podróżach nie zabraniam jej wystawiać tyłka za okno.
Moja żona podróżująca ze mną jako pasażer wystawia nogi za okno. Kobieta ma kłopoty krążeniowe, dlatego przy długich trasach to konieczne.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!