Ale w TVP mówili że nic nie zdrożało, że żyje się lepiej.... a ja myślałem że to tylko ja płacę więcej.
Warzywa korzeniowe drożeją bo jest ich mało na rynku. Seler czy pietruszka wymagają w uprawie dużo wody, której nie ma. Cebula drożeje bo nie wyszła na zachodzie i nie ma importu, wiec polscy producenci w końcu coś zarobią.
po co ma tanieć przecież ludzie i tak kupią w tamtym roku też była susza i to od kwietnia mało tego przymrozki majowe i ziemniaki były po 1,20 kg ,a w tym roku po 3zł.Rolnik nauczył ludzi ,że ziemniaki są powyżej 2 złotych i to się nie zmieni dobra zmiana ,tylko dla tych co mają 500 więcej bo im to zamortyzuje ja nie mam bp mam dzieci dorosłe więc płacę i płacze ,a najgorsze jest to ,że będzie jeszcze drożej po podwyżkach prądu i śmieci w przyszłym roku,Dziękuje ci rządzie.
a co wy chcecie? społeczeństwo jest bogate i konsumpcjonizm hula, bo 500 plus jest - więc ludzi stać na zakupy
tak mówili w tv, a ja tv wierzę
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!