Bernard już nie może się doczekać żeby wystartować w wyborach na burmistrza Rozprzy.
A te wybory coś zmienią. Od 30 lat wybieramy jako wolni i mam wrażnie, że to nie ma żadnego znaczenia kogo wybierzemy. Można za to zauważyć jakąś spójność tego co się działo przez te 30 lat.
Mam nadzieję , że wszyscy radni którzy popierali prezydenta K. Chojniaka pozostaną po za Radą Miasta. I nie pomoże "nagła niby zmiana stanowiska wobec ekipy rządzącej " jak np Mariusz Staszek , Dariusz Czeczotka co to niby za a nawet przeciw, Olejnik Wiesława , Lech Kaźmierczak i cała reszta ekipy popierającej ten układ .
Uważam, że było w poprzednich wyborach kilka osób (kandydujących do RM) z dość dobrymi wynikami (niespodziewanymi) i mogący zrobić coś dla tego Miasta. Szkoda tylko, że nie mogą przebić się przez ten lokalny beton.
Moim prezydentem będzie pan Maciołek. Niezależnie od wyniku wyborów. Jest on mądry, przystojny i wyważony. Ma też bardzo ciekawe spojrzenie. Poza tym jest skuteczny co udowodnił zbierając podpisy pod wnioskiem o zwołanie referendum. Ma tez interesujących współpracowników.
cyt. "Dopiero wtedy będzie można powiedzieć, że wszystkie karty są odkryte." Myślę że chodzi tu o prognozę pogody tzw. długoterminową bowiem związane jest to z remontami ,naprawą ulic i dróg na które bardzo często w okresie przedwyborczym "powołują" się włodarze miast i gmin. Piotrków w tym roku nie ma szczęścia bo pogoda nie sprzyja i prognozy nie najlepsze. Remont "całkowity" Roosevelta ustał a "cząstkowy" też przebiega nie najlepiej ze względu na "wybryki" natury. A dziury jak to dziury w okresie zimowo-wiosennym coraz złośliwsze. PS. A oświetlenie uliczne w Piotrkowie całkowicie porąbane. Rano ciemnio dzisiaj 6.50 zgasło choć ciemno a po południu jeszcze widno a oświetlenie a jakże już działa..
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!