22 latek kierowca jednosladu z 19 letnia pasazerka wymijajacy kolumne aut-nie mam pytan.
Błędy młodości, tragedia dla rodziców dziewczyny, zresztą młodzieniec i jego rodzice też mają swoją tragedię. Ale teraz pytanie do rodziców tego chłopca - kupujecie motor synowi wiedząc, że nie ma na niego prawka. To bardzo nieroztropne i macie karę na resztę życia. Ja swoim synom nigdy nie kupię motoru. Samochód owszem - takie czasy.
Nikt dziewczynie życia nie zwróci. Koleś pewnie zaprosił ją na przejażdżkę w stylu "Szybcy i wściekli". A mnie coś trafia bo w takich tragediach widzę martwą dziewczynę, która zaufała przestępcy ( jazda bez kwitów ). Nie miał prawa tam się znajdować na drodze, bo nie miał prawa wsiadać na motor. Minie pewnie trochę czasu i znajdzie sobie "nową" dziewczynę do moto-spacerów. O zamordowanej zapomni. I jak pewnie część bandytów drogowych podsumuje. No cóż miało dziewczę pecha. Wypiją po piwie za tych co jeszcze mogą, wsiądą na swe motory, bądź do "bryczek" ( wieśniacy ) i będą dalej zabijać ludzi po alkoholu, narkotykach . Im częściej będą łamać przepisy i im się uda przemknąć tym bardziej będą się utwierdzać w przekonaniu, że są "miszczami" kierownicy i nic im się nie stanie. Im pewnie nie, bo głupi często szczęście mają ale ilu okaleczonych ludzi nosi piętno kalectwa na całe życie z powodu takich bandytów ? Ilu traci życie ? Kary powinny być okrutne finansowo i nieuchronne.A napiętnowanie społeczne jednoznaczne. Ale co tam jak mawiają "Janusze" i "Grażyny" jest wiosna, idzie lato i trzeba zasiąść przy grilu. No i oczywiście trzeba na trawienie coś wypić a do domu też jakoś wrócić trzeba (?).I tak bez końca. Życie tej dziewczyny zamyka się w paru komentarzach. Ciekawe ile osób pomyślało co mogło ją dobrego w życiu jeszcze spotkać. A zostało jej to zabrane i co przykre, nie sądzę by ten fakt dodał komukolwiek rozsądku. Bezsensowna śmierć jest tragedią najczarniejszą. A sezon dopiero się rozkręca...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!