Nikt dziewczynie życia nie zwróci. Koleś pewnie zaprosił ją na przejażdżkę w stylu "Szybcy i wściekli". A mnie coś trafia bo w takich tragediach widzę martwą dziewczynę, która zaufała przestępcy ( jazda bez kwitów ). Nie miał prawa tam się znajdować na drodze, bo nie miał prawa wsiadać na motor. Minie pewnie trochę czasu i znajdzie sobie "nową" dziewczynę do moto-spacerów. O zamordowanej zapomni. I jak pewnie część bandytów drogowych podsumuje. No cóż miało dziewczę pecha. Wypiją po piwie za tych co jeszcze mogą, wsiądą na swe motory, bądź do "bryczek" ( wieśniacy ) i będą dalej zabijać ludzi po alkoholu, narkotykach . Im częściej będą łamać przepisy i im się uda przemknąć tym bardziej będą się utwierdzać w przekonaniu, że są "miszczami" kierownicy i nic im się nie stanie. Im pewnie nie, bo głupi często szczęście mają ale ilu okaleczonych ludzi nosi piętno kalectwa na całe życie z powodu takich bandytów ? Ilu traci życie ? Kary powinny być okrutne finansowo i nieuchronne.A napiętnowanie społeczne jednoznaczne. Ale co tam jak mawiają "Janusze" i "Grażyny" jest wiosna, idzie lato i trzeba zasiąść przy grilu. No i oczywiście trzeba na trawienie coś wypić a do domu też jakoś wrócić trzeba (?).I tak bez końca. Życie tej dziewczyny zamyka się w paru komentarzach. Ciekawe ile osób pomyślało co mogło ją dobrego w życiu jeszcze spotkać. A zostało jej to zabrane i co przykre, nie sądzę by ten fakt dodał komukolwiek rozsądku. Bezsensowna śmierć jest tragedią najczarniejszą. A sezon dopiero się rozkręca...
Błędy młodości, tragedia dla rodziców dziewczyny, zresztą młodzieniec i jego rodzice też mają swoją tragedię. Ale teraz pytanie do rodziców tego chłopca - kupujecie motor synowi wiedząc, że nie ma na niego prawka. To bardzo nieroztropne i macie karę na resztę życia. Ja swoim synom nigdy nie kupię motoru. Samochód owszem - takie czasy.
22 latek kierowca jednosladu z 19 letnia pasazerka wymijajacy kolumne aut-nie mam pytan.
Dziś gość od Niechcic próbował mnie wyprzedzić, ale z przeciwka ruch, no udało się po 20 metrach skręca na stację moya w Rozprzy ........ załamka nie !!!!!!!!!!!!
Jak by nie patrzył miał uprawnienia czy nie miał zajechał drogę kierowcy motocykla i nie mądrować się mógł również jechać 125 to by mu nie zajechał drogi ?
Nie ma kwitów to jego wina a od kierowcy opla niech się odwalą.
Najbardziej dyskusyjna sytuacja. Wiele razy przerabiana i wciąż różne wyroki sądów. Skręcający w lewo na drodze jedno jezdniowej ma obowiązek przepuscic jadących z naprzeciwka na wprost lub w prawo. Z drugiej strony na przerwanej wyprzedzający może taki manewr zrobić ale z zachowaniem zasad szczególnej ostrożności. I tu jest klops. Dlatego też w wielu miejscowościach wzdłuż drogi jest podwójna ciągła z przerywaną tylko w miejscach zjazdu do posesji lub skrzyżowań.
Wyprzedanie na skrzyżowaniu i bez uprawnień ! Nie mam pytań kto tu zawinił.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!