Treść artykułu została przesłana przez rzecznika prasowego Komendy Miejskiej Policji w Piotrkowie Trybunalskim.
http://www.piotrkow-trybunalski.policja.gov.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1358&Itemid=50
Tak ale nie należy popadać w absurdy.
A ja ciągle się pytam dlaczego za winnego uznano kierowce peugeot mimo że to audi złamał przepisy ??? Bo raczej się nie spodziewał że go ktoś na skrzyżowaniu będzi wyprzedzał.
Podobnie jak nie można na pasach.
Ciekawe czy tak byś mówił jakby wyprzedzał na pasach po których Ty byś szedł bub ktoś z Twoich bliskich i w Ciebie by potrącił. A to są ułamki sekund.
Tam nie ma przypadkiem podwójnej ciągłej z przerwami na skręt w ulice poboczne? Ja to widzę tak: Wieśniak w audi zapierdziela, widzi lepsze auto więc żeby się popisać wyprzedza je łamiąc przepisy. Pech chciał że kierowca peguota akurat wykonywał manewr skrętu co było do przewidzenia (pewnie zwolnił...)
To czemu z atrykułu wynika, że to wina peugeot ???
Nich redakcja to wytłumaczy.
Jesteś pewien? Wypadki,których coraz więcej mają coraz bardziej absurdalne przyczyny.
Ja wolę absurdalnie uważać na siebie i na innych.
To moje stanowisko.
Ty rób jak chcesz, ale w razie czego nie narzekaj.
Wyobraź sobie,że w najbliższej rodzinie miałem taki wypadek,ze skutkiem śmiertelnym...
Dlatego mówię o ostrożności i przewidywaniu.
Mówię jak sam się zachowuję, a nie jak robią idioci.
Zapytaj ich.
A ja cały czas prosze o wyjaśnienie dlaczego wina była peugeota a nie audi w/g przepisów prawa.
Wiadomo że treba zachować ostrożność, stosować zasade ograniczonego zaufania itd itp.
Ale nie rozumie czemu za winnego uznali kierowce peugeota. I cały czas o ty mówie.
Pass...
Ja swoje powiedziałem.
Nie ja określiłem winę.
Pytaj tych co określili.
Dobranoc.
Też tego nie rozumiem...został ukarany bo nie zastosował się do zasady ograniczonego zaufania? Który to paragraf? Ewidentnie kierowca audi jest winny..
Widzisz, Polska to taki dziwny kraj, gdzie najpierw się kogoś osądza, a dopiero później próbuje wyjaśnić przyczynę.
Nie przypomina Ci to niczego?
a cały czas klepią w telewizji o zapinaniu pasów...
To by sie zgadzało bo miał dwie siksy jeszcze na pace:D...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!