Już kilka razy na tym portalu była mowa, że to przejście jest bardzo niebezpieczne ze względu na 3 pasy ruchu. Nie wszyscy kierowcy potrafią się zatrzymać jednocześnie i przepuścić pieszego. Ale mowa sobie życie sobie, a komisja bezpieczeństwa siedzi cicho. Gdy stał tam fotoradar, kierowcy zwalniali, teraz byle szybciej bo pali się zielone.
Tym co piszą o wieku, polecam: http://katowice.naszemiasto.pl/artykul/81-letnia-katowiczanka-i-jej-super-szybkie-auto-subaru-wrx,3655153,artgal,t,id,tm.html
Witam, nie sądziłem, że będzie taka dyskusja.. Jedna rzecz, nie było by tematu gdyby Pan lekarz na moje pytanie odpowiedział cokolwiek. Coś w stylu "niema takiej potrzeby, dziękuje" "wiemy co robimy" "proszę nie przeszkadzać"
"albo idź Pan..." Naprawdę nie było by tematu. A na moje pytanie o kołnierz zobaczyłem tylko zmieszanie i konsternacje w załodze.
Do redakcji wysłałem zdjęcie i opisałem sytuacje aby może ktoś się zainteresował jak powinno być.
Najważniejsze, że Panowie szybko przyjechali i miejmy nadzieje, że Pani nic poważnego nie będzie.
Uwaga! do wszystkich niespełnionych ratowników! Procedury procedurami, kierownik zespołu decyduje o czynnościach ratunkowych. Wypadałoby się dowiedzieć, czy poszkodowana, doznała urazu kręgosłupa. Jeśli nie, decyzja o nieusztywnieniu kręgosłupa w odc. szyjnym nie była błędem. Zespól ocenia na miejscu wypadku umiejscowienie i rodzaj obrażeń. Może komuś po kpp wydawać się to dziwnym. Może strażakowi, który do przyjazdu ZRM leczy złamanie nogi pacjenta z POChp tlenem w przepływie 25 wydaje się, że robi dobrze bo tak przewidują procedury. Ale się myli.
P.S. Wyobrażam sobie tę uwagę wykrzyczaną z tłumu - "a gdzie kołnierz?!..." .. . "... po czym zamknęli się w karetce..."
O w mordę... . aż mnie nosi.
Niech każdy zajmie się swoją pracą i szanuje pracę innych a będzie lepiej na tym świecie. Żeby była jasność nie mam nic do czynienia z piotrkowskim pogotowiem.
Czy w ogóle tutaj to działa jakakolwiek moderacja? Ktoś w ogóle się tym zajmuje, czy wszystkie zgłoszenia z automatu są anulowane? Komentarze się powtarzają, a zgłoszenie nic nie daje, ponieważ zostaje anulowane z uwagi na rzekomą niezasadność.
do Czytelniczka- a reklamowanie przez Ciebie swoich usług "prawnych" jest zgodne z regulaminem tego portalu? Zapewne poszkodowana skorzysta z takiego rozwiązania o ile będą ku temu powody. I zapewne posiada wiedzę o tym co i jak, tak by odszkodowanie przypadło jej a nie Tobie i firmom podobnym które żerują na cudzej krzywdzie i z tejże dobrze sobie żyją. Szukaj dalej frajerów. Ale nie na tym portalu.
A ja widziałem całą sytuację. Śmiem twierdzić, że to "bohater" był niegrzeczny i przeszkadzał.
do Czytelniczka- a reklamowanie przez Ciebie swoich usług "prawnych" jest zgodne z regulaminem tego portalu? Zapewne poszkodowana skorzysta z takiego rozwiązania o ile będą ku temu powody. I zapewne posiada wiedzę o tym co i jak, tak by odszkodowanie przypadło jej a nie Tobie i firmom podobnym które żerują na cudzej krzywdzie i z tejże dobrze sobie żyją. Szukaj dalej frajerów. Ale nie na tym portalu.
pomocprawna@onet.pl cmoknij się w... Chcesz pomóc za darmo czy chcesz zarobić na maxa? Obstawiam to drugie więc spadaj na drzewo
Nie powinni jeździć już tacy ludzie A jak jezdzom to powinni robić badania jak kierowcy zawodowi , i ku..a przez dziatka takie malenstwo zostało bez matki jak bym to widział to bym w mordę mu dał .
Dziś miałem okazję pojeździć rowerkiem po mieście i szczególne pozdrowienia dla ładniej Pani z autka osobowego na ul. A. Krajowej k/ ZUS .
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!