Szkoda papieru. Jak budowali od dwupasmówk do W Polskiego to też zbierali. I co,to dało?
Nie chodzi o to, żeby blokować samą inwestycję. Obwodnica jest potrzebna,tylko niech będzie poprowadzona w normalny sposób... a nie 100m od domów. Druga sprawa, to skoro droga już będzie to niech będzie też dla mieszkańców. Co za interes mieć po sąsiedzku ulice i jechać objazdami, bo połowa dotychczasowych połączeń będzie zaslepiona. Trzecia sprawa to koszty. Skąd miasto weźmie pieniądze na tak duża inwestycję, skoro mamy problem z remontem istniejących dróg. Pieniądze ze Skarbu Państwa=obwodnica podzieli losy S12.
Nie mieszkam w śladzie drogi, ale całym sercem popieram akcję. Kto to projektował? Czy miasto stać na taki wydatek? O wiele tańszym rozwiązaniem będzie ukończenie obwodnicy północnej - od Miast Partnerskich do 800-lecia + połączenie Al. Concordii z DK91 - omijając Morycę - już poza granicami miasta.
I co to da zbierane podpisów i tak jak będą chcieli zrobić to i tak zrobią
A Pan u Pana Damiana to aż do 24 można składać podpisy ? czy on w ogóle śpi?
Ta południowa obwodnica miasta powinna być już dawno zrobiona. Ludzie, którzy zbierają te podpisy nie widzą niczego dalej jak czubek nosa. Zawsze tylko ja, ja, moje, moje.
Czy te wszystkie tiry mają dalej jeździć przez całe miasto bo komuś obwodnica się nie podoba? Może szanowni państwo zbierający podpisy sprawdzą ile osób mieszka na terenie, przez który ma przebiegać ta droga, a ile osób mieszka przy ul. Krakowskie Przedmieście, Śląska, Marii Skłodowskiej-Curie, Wolborska, Rakowska. Budowaliście się na ul. Moryca bo działki były tańsze ale nie pomyśleliście, że tam może przebiegać obwodnica. Obrzeża miast mają to do siebie, że wcześniej czy później to właśnie na nich będą budowane obwodnice.
Każdy kto zgłębi temat zrozumie że nie jest to żadna "obwodnica" miasta tylko tak naprawdę droga przez miasto (co prawda poza jego centrum jednak wciąż w granicach miasta) dla ruchu tranzytowego z prawdopodobną możliwością włączenia jej później w sieć krajówek. Zaproponowane warianty blokują całkowicie rozwój południowej części miasta gdzie pozostały tereny które mogą posłużyć rozbudowie jednorodzinnej co aktualnie dzieje się w tej części, ale przecież możemy wpuścić tiry na obrzeża, zamknąć się w blokowiskach i powolutku patrzeć na umieranie miasta bo nikt z młodego pokolenia nie będzie miał możliwości i chęci pozostania tutaj.
Walnąć 300tyś kary za zaniedbania i nie sprawdzeni gdzie budują zaraz się nauczą
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!