"Jak informują służby wojewody trening systemu alarmowania będzie przeprowadzony o godz. 10:00 oraz 10:15 na terenie powiatów: bełchatowskiego, brzezińskiego, łaskiego, pabianickiego, piotrkowskiego, sieradzkiego, skierniewickiego i tomaszowskiego."
Rozumiem, że w Piotrkowie Trybunalskim nie wyły, bo w podanym komunikacie nic na ten temat nie było?
" emitowaniu w czasie 3 minut dźwięku ciągłego, który będzie ogłoszeniem alarmu. Następnie przez kolejne 3 minuty dźwięku modulowanego, który będzie odwołaniem alarmu "
Dźwięk modulowany to ogłoszenie alarmu a ciągły to odwołanie. I w takiej kolejności to się odbyło.
Ok zawyją, lecz niech ktoś mi powie gdzie są miejsca zbiórek, schrony itp. rzeczy w naszym mieście?
Przyzwyczaić się będzie trzeba do takich syren. Ale co tam idzta się wyszczepic jak psy w schronisku.
Pytam się , dlaczego ta informacja ukazała się dopiero po samym fakcie? Kto zawinił? Z tego wszystkiego to nawet e-piotrkow przestało działać. ŻENADA.
Obudziły mnie te syreny nawet nie wiedziałam że będą wyły teraz co dopiero poczytałam ale idę dalej spać bo wczoraj byłam na szczepieniu i rence mnie bolom
Jak zwykle nie ma nic za komuny to chociaż kazano budować domy tak by mieć jakiś schron lub zbiorowe budowano pod budynkami a teraz nie ma takich rzeczy i pewnie urzędnicy pierwsi się schowają a reszta pod chmurka
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!