artykuł ciekawy, dobrze, że mamy taką straż pożarną, na którą można liczyć
Osy się nie roją :-)
Szerszenie można tępić ale pszczoły trzeba szanować bo niewiele ich zostało!
Zgłosiłem raz, ze mam gniazdo szerszeni na dzialce niezabudowanej to sie pytali czy przy drodze czy nie i nie przyjechali. Gniazdo przy drodze jak jest tak jest no ale jakby bylo na budynku to co innego. Najwyzej klijenci ktorzy parkuja przy hutrowni zostana zaatakowani
Straż pożarna od owadów?! Ciekawie czy jak zgłoszę do nich mrówki na tarasie to też przyjadą. śmiechu warte. pamiętacie cukiernie - te prawdziwe w czasach słusznie minionych? Ile tam os latało i jakoś wszyscy żyli.... ktoś będzie argumentował, że jak nie usuną gniazda os a ta osa kogoś ugryzie, to będzie tragedia.... to ja mówię a jak mnie te moje mrówki pogryzą ?! chyba jednak zadzwonię :)
Ja zauważyłem gniazdo! Nie wiem czy to owady ale na Pasażu Rudowskiego jest bardzo duże gniazdo pijawek. A drugie gniazdo, jeszcze gorsze, jest na Armii Krajowej.
Głuptasy. Przecież wiecie, że sprawa dotyczy owadów niebezpiecznych, które należy zgłaszać do służb typu straż pożarna, a nawet miejska (która oczywiście się nie poczuje do jakiegokolwiek działania). W razie czego należy zgłosić sprawę do mediów regionalnych, aby ostrzegło, że w pobliżu znajduję sie gniazdo niebezpiecznych owadów.
panie miodek! jest wyraźnie napisane ze gniazda pszczół są ZABEZPIECZANE i dalej przewożone w bezpieczne miejsce. a gościu od mrówek to chyba nie wiesz co mowisz, bo nie wiesz do czego jest zdolne rozwscieczone gniazdo os a juz nie wspominam o szerszeniach!! jesli nawet ugryzie Cie 5 mrówek to nic Ci sie nie stanie, a 5 ukąszeń szerszeni może grozic nawet śmiercią!! dziękuje dobranoc
Dokładnie tak!!! to bardzo pożyteczne owady. Mało kto zdaje sobie sprawę jak wielką rolę odgrywają chociażby w tworzeniu PKB!
Ps. chętnie zaopiekuję się jakimś gniazdkiem pszczółek!!! Dajcie znać
Pijawki to nie owady. Nawet nie stawonogi.
Nie kompromituj się!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!