Panie Wójcie trzeba odejść z honorem. Nie tłumaczyć się od tego był Wysoki Sąd. Zmiany są potrzebne. Gmina da sobie radę ale potrzeba mądrego i świeżego spojrzenia w przyszłość nie da się żyć cały czas tak samo.Potrzeba inwestycji dla rozwoju gminy ale prawdziwych inwestycji nie ,,przedwyborczych" bo przez takie są później problemy..... Mam prośbę do mieszkańców niedługo wybory czy naprawdę nie stać nas na lepszych radnych? Przecież gdy popatrzę kto zasiada i rządzi gminą serce się kraje.Czy oni znaja chociaż Ustawę o samorządzie gminnym albo o dochodach i wydatkach samorządu terytorialnego. Czy potrafią czytać sprawozdania miesięczne kwartalne albo roczne?Moim zdaniem ludzie startujący na radnego powinni najpierw zdać egzamin państwowy aby później wiedzieli po co podnoszą reke ,,za''albo ,,przeciw".
Wie ktoś może kiedy wójt odchodzi. Rada Gminy go odwoła, czy siłą będzie go trzeba wyprowadzić?
Nie odwołają Pana Wójta ponieważ w wypowiedzi stwierdził że ,,ubiega się o kasację wyroku" czyli spokojnie zejdzie do wyborów na jesień.Sprawa o Kasację wyroku troszeczkę potrwa choć w tej sprawie ma niewielkie szanse( wystarczy poczytać co to jest kasacja i kiedy ma ona pozytywne rozpatrzenie).Reasumując jest to gra na zwłokę a Rada Gminy nie podejmie takiej decyzji dlaczego?niech każdy pomyśli nad odpowiedzią.
Panie Wójcie czas na Ciebie, odejdź z tego stanowiska wzywa Cię Podatnik Gminy Rozprza nie piszę żeby Pan odszedł z honorem bo honoru to Pan nie ma.Czekam na to z niecierpliwością i utęsknieniem a płakać niech Pan płacze w domu a nie na antenie Strefy FM bo wolę słuchać muzyki .
Ludzie jeszcze takiej obłudy nie widziałem .Pracownicy Urzędu Gminy roznoszą listy które muszą podpisywać pracownicy podległych gminie instytucji i mieszkańcy gminy Rozprza ,w których niby chcą żeby Wójt nie odchodził ze stanowiska .Ale numer ,pała mała i to jest demokracja lokalna.
1.A co pracownicy mają zrobić?Jak powiedzą nie -to nie będą pracować.Przecież wszędzie tak jest albo z nami albo przeciwko.Po prostu boją się o swoje stanowiska i wcale im się nie dziwię. Oni muszą się podpisać ale my nie. Tym powinni się zająć jak tak można ludzi pod murem stawiać.
2. Mam takie pytanie dlaczego nikomu nieznana osoba zostaje w naszej gminie zastępcą Wójta? Kto to jest ta Pani? Skąd Pan Wójt ją wytrzasnął?Przecież zastępca powinien być jeszcze bardziej związany z naszą społecznością niż sam Wójt. Taka osoba powinna być nasza znać nas.Wiele osób się zastanawia jakie korzyści są z zatrudnienia tej Pani? W nasze gminie nie ma ludzi którzy mogą pełnić takie stanowisko?Odpowiem są
wójt to człowiek bez godności!!!!, jak można takie rzeczy wyprawiać, tak mocno trzymać się rękoma i nogami. Wstyd i hańba dla całej gminy!!!!
LUDZIE NIE DAJCIE SIĘ ZASTRASZAĆ, NIE BÓJCIE SIĘ GO!!!
Czas na zmiany!!! Ja mam już swojego upatrzonego kandydata na wójta......jest nim...?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!