no ci z Sulejowa znowu się popisali. Szkoda tylko, że nie mogą złapać złomiarzy,którzy powoli rozbierają metalowe ogrodzenia na terenie gminy Sulejów.
Ustawa o przeciwdziałaniu narkomanii Art. 62. 1. Kto, wbrew przepisom ustawy, posiada środki odurzające lub substancje psychotropowe, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3!
Niestety już na wejściu nie była trafionym pomysłem ponieważ zamyka się ludzi, których czyn posiada naprawdę bardzo znikomą szkodliwość czynu są zamykani w zakładach karnych i tak już mocno przepełnionych. Nie potrafię zrozumieć dlaczego tak się dzieje, wydawanie pieniędzy podatników na utrzymanie więźniów którzy tak naprawdę niczego złego nie zrobili to jest dopiero złamaniem prawa i trzeba powiedzieć,że nie są to małe pieniądze. Ludzie piją i palą papierosy,a jakoś nie są zamykani, a to z prostego powodu, że państwo czerpie korzyści finansowe z akcyzy czyli podatków które są opodatkowane dane rzeczy. Wniosek chyba jest prosty by nie wydawać bezsensownie pieniądze na skazanych, a po prostu zmienić sensownie i logicznie prawo jak w innych krajach Unii Europejskie.
Aż 1,5 grama? Brawo policja! Teraz w końcu będę mógł wyjść bez strachu z domu!
[Kontrola pojazdu pozwoliła zabezpieczyć około 1,5 grama środka odurzającego] znaleźli czy podłożyli ? ? ?
1,5 grama. Więcej pewnie kosztowało przewizienie do jakieś magazynu policyjnego tego "towaru" niż sam towar.
Na zachodzie jak Policja znajdzie tyle to nic nie robi tylko zabierają i sami jarają a tutaj taką aferę robią,byłem widziałem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!