metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ja ~ja (Gość)13.11.2022 13:18

W kraju rządzonym przez tak straszliwie skundlonych polityków nie ma się co dziwić, że ludziska kombinują.

124

Zaniepokojona ~Zaniepokojona (Gość)13.11.2022 12:02

I bardzo dobrze a moja sąsiadka podczas zwolnienia np jeździ sobie hulajnogą na bugaj. Czy też mogę załączyć takie zdjęcia do ZUS?

58

A w MZK ~A w MZK (Gość)13.11.2022 16:00

Pan Napoleon może wszystko, od 2 lat jest na zwolnieniu lekarskim i bierze kase . Pan Prezes tak robi , żeby Emeryt mógł wykończyć dom? Wiadomo , że układy partyjne zobowiązują , ale do tego stopnia???

40

termit ~termit (Gość)13.11.2022 16:33

Zasiłek chorobowy nie może być wyłudzony, bowiem niezdolność do pracy określa lekarz!? Poza tym w wolnej Polsce nie choruje się. Dlatego opieki zdrowotnej nie ma są tylko tak zwane przychodnie gdzie przychodzisz po zwolnienie lub porozmawiać w kolejce i z lekarzem o swojej chorobie. No bo jak może być dobrze skoro na ten przykład okulary przepisane przez lekarza kosztują kilkaset złotych a kupione takie same w markecie kilka złotych. Poza tym ZUS ma takich uzdrowicieli że ta cała publiczna służba zdrowia jest nie potrzeba. Kiedy Główny Łowczy zatrąbi sygnał nagonka ruszają myśliwi na stanowiska. No i taki uzdrowiciel z rozbrajającym uśmiechem stwierdza jest pan/pani chora/y ma pani/pan prawo leczyć się ale bez prawa do zasiłku. ZUS zamiast ścigać lekarzy za brak nawet najmniejszej ochoty by jak najszybciej przywrócić chorego do zdrowia gnębi i maltretuje chorych.

132

go?ć_ewa ~go?ć_ewa (Gość)13.11.2022 18:30

Powinni sprawdzać chorych

51

figo fago ~figo fago (Gość)13.11.2022 17:41

A ten teges i figo fago też jest zabronione, kiedy lekarz nie zaznaczy "musi leżeć"?

80

ŻwirekPodMuchomorek ~ŻwirekPodMuchomorek (Gość)13.11.2022 20:52

Cytuję:
Zakwestionowano w sumie 2100 świadczeń chorobowych. Wydano 1300 decyzji wstrzymujących dalszą wypłatę zasiłków chorobowych i 800 decyzji cofających prawo do zasiłku

Brakuje mi informacji, czy oni byli chorzy klasycznie (z objawami), czy bezobjawowo. No i czy te choroby potwierdzono przy pomocy adekwatnych testów, bo według najnowszej wiedzy medycznej tylko test może potwierdzić obecność choroby.

Cytuję:
Orzeczenie może zostać wydane na podstawie bezpośredniego badania ubezpieczonego

Dlaczego nie na podstawie telekonsultacji? Zdaje się, że to chyba najnowocześniejszy sposób diagnozowania, więc dlaczego nie jest w tym przypadku stosowany?

51

go?ć_andrzej ~go?ć_andrzej (Gość)14.11.2022 05:26

Jak w ciągu 2 miesięcy byłem 3 razy na zwolnieniu to od razu symulacja?!Beznadzieja.

34

mogą mnie w ~mogą mnie w (Gość)14.11.2022 08:44

Neurolog i psychiatra i tak już 12 lat.Pozdrawiam pracujących.

62

niewolnik ~niewolnik (Gość)14.11.2022 09:42

Dokręcają Polakom śrubę to i widać naród się broni jak może. W naszych polskich warunkach to taka samoobrona i tak od 300 lat.. Dodatkowo jak ktoś jest na płacy minimalnej (odjąć koszty dojazdu) wyjdzie mu, że może lepiej posiedzieć w domu i coś w domu zrobić pożytecznego. Ponadto ta płaca obłożona aktualnie podatkiem inflacyjnym w wysokości 18 %, a będzie ten podatek jeszcze wyższy. Kiedy sprawdzą schorowaną budżetówkę ?

32

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat