W kraju rządzonym przez tak straszliwie skundlonych polityków nie ma się co dziwić, że ludziska kombinują.
I bardzo dobrze a moja sąsiadka podczas zwolnienia np jeździ sobie hulajnogą na bugaj. Czy też mogę załączyć takie zdjęcia do ZUS?
Pan Napoleon może wszystko, od 2 lat jest na zwolnieniu lekarskim i bierze kase . Pan Prezes tak robi , żeby Emeryt mógł wykończyć dom? Wiadomo , że układy partyjne zobowiązują , ale do tego stopnia???
Zasiłek chorobowy nie może być wyłudzony, bowiem niezdolność do pracy określa lekarz!? Poza tym w wolnej Polsce nie choruje się. Dlatego opieki zdrowotnej nie ma są tylko tak zwane przychodnie gdzie przychodzisz po zwolnienie lub porozmawiać w kolejce i z lekarzem o swojej chorobie. No bo jak może być dobrze skoro na ten przykład okulary przepisane przez lekarza kosztują kilkaset złotych a kupione takie same w markecie kilka złotych. Poza tym ZUS ma takich uzdrowicieli że ta cała publiczna służba zdrowia jest nie potrzeba. Kiedy Główny Łowczy zatrąbi sygnał nagonka ruszają myśliwi na stanowiska. No i taki uzdrowiciel z rozbrajającym uśmiechem stwierdza jest pan/pani chora/y ma pani/pan prawo leczyć się ale bez prawa do zasiłku. ZUS zamiast ścigać lekarzy za brak nawet najmniejszej ochoty by jak najszybciej przywrócić chorego do zdrowia gnębi i maltretuje chorych.
A ten teges i figo fago też jest zabronione, kiedy lekarz nie zaznaczy "musi leżeć"?
Brakuje mi informacji, czy oni byli chorzy klasycznie (z objawami), czy bezobjawowo. No i czy te choroby potwierdzono przy pomocy adekwatnych testów, bo według najnowszej wiedzy medycznej tylko test może potwierdzić obecność choroby.
Dlaczego nie na podstawie telekonsultacji? Zdaje się, że to chyba najnowocześniejszy sposób diagnozowania, więc dlaczego nie jest w tym przypadku stosowany?
Jak w ciągu 2 miesięcy byłem 3 razy na zwolnieniu to od razu symulacja?!Beznadzieja.
Neurolog i psychiatra i tak już 12 lat.Pozdrawiam pracujących.
Dokręcają Polakom śrubę to i widać naród się broni jak może. W naszych polskich warunkach to taka samoobrona i tak od 300 lat.. Dodatkowo jak ktoś jest na płacy minimalnej (odjąć koszty dojazdu) wyjdzie mu, że może lepiej posiedzieć w domu i coś w domu zrobić pożytecznego. Ponadto ta płaca obłożona aktualnie podatkiem inflacyjnym w wysokości 18 %, a będzie ten podatek jeszcze wyższy. Kiedy sprawdzą schorowaną budżetówkę ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!