Serio? Mój dziadek miał pomnik i grób gotowy. To klecha wziął 2200, reszta to trumna i firma pogrzebowa. A jeszcze 400 trzeba było dołożyć. Co łaska dla klechy i kościelnego to była ponad połowa zasiłku. W takim katolickim państwie żyjemy! Zwiększa zasiłek to i klecha weźmie więcej.. wyliczy nowe stawki.
Gdzie byli związkowcy z gdy obniżano zasiłek z 6395zł na 4000zł...
W Piotrkowie pochowek jest jednym z najdroszch w PolsceMiasto wybudowalo kaplice a kasjorke zabiera kuria w Lodzi pobudowac cmentarz komunalny
Wszystkie cmentarze powinny być komunalne, a kwota pochówku jednakowa dla wszystkich. Teraz ksiądz bierze ile chce np. 2 000 a wystawia rachunek na 300 lub 500 zł.
1 listopada znów była kwesta więc przeszedłem się po cmentarzu bo i tak byłem i co ani jednego nagrobku zabytkowego nie widziałem odrestaurowanego gdzie ta kasa się pytam co roku ludzie dają spore pieniądze
Jak kazdy Duda ,ta pani potrafi swoimi tekstami rozbawic :
koszta dodatkowe to mniej wiecej co ,bo ja mysle ze :
- oprawa muzyczna ( rozumiem ze chodzi o wynajecie orkiestry )
-wience ( do tej pory to zalobnicy przynosili teraz to podatnicy sie maja zrzucic )
-trumna ( no debowa na wysoki polysk bo inaczej to swiety Piotr nie wpusci do nieba)
-stypa ( a co restauracje to pikus , na smierci nie zarobia ??? )
proponuje jeszcze kilka pomyslow aby ceremonie pogrzebu uczynic jeszcze wieksza i bardziej kosztowna :
-fajerwerki ( w przypadku szczegolnym altyleryjski salut niech wojsko tez ma kozysc )
-wynjmowane profesjonalne placzki ( kilka kobiet tez przytuli pare groszy )
-zawodowi zalobnicy ( aby samotni i z mala iloscia znajomych nie czuli sie pokrzywdzeni )
Dlaczego redakcja nie dopisała kto ten zasiłek zmniejszył ????? Obiektywizm się kłania.
Odpowiadam na gość z godz 17.21 ty to masz poczucie humoru że kwota jest wystarczająca odkładasz to odkładaj ale nie pisz takich głupot bo pomyśl o tym że kogoś nie stać na odkładanie że ktoś nie ma ani grosza a tu nagle bum i trzeba dobrać kredyt w banku żeby godnie pochować kogoś więc mnie nie rozsmieszaj
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!