Odpowiadam na gość z godz 17.21 ty to masz poczucie humoru że kwota jest wystarczająca odkładasz to odkładaj ale nie pisz takich głupot bo pomyśl o tym że kogoś nie stać na odkładanie że ktoś nie ma ani grosza a tu nagle bum i trzeba dobrać kredyt w banku żeby godnie pochować kogoś więc mnie nie rozsmieszaj
Dlaczego redakcja nie dopisała kto ten zasiłek zmniejszył ????? Obiektywizm się kłania.
Jak kazdy Duda ,ta pani potrafi swoimi tekstami rozbawic :
koszta dodatkowe to mniej wiecej co ,bo ja mysle ze :
- oprawa muzyczna ( rozumiem ze chodzi o wynajecie orkiestry )
-wience ( do tej pory to zalobnicy przynosili teraz to podatnicy sie maja zrzucic )
-trumna ( no debowa na wysoki polysk bo inaczej to swiety Piotr nie wpusci do nieba)
-stypa ( a co restauracje to pikus , na smierci nie zarobia ??? )
proponuje jeszcze kilka pomyslow aby ceremonie pogrzebu uczynic jeszcze wieksza i bardziej kosztowna :
-fajerwerki ( w przypadku szczegolnym altyleryjski salut niech wojsko tez ma kozysc )
-wynjmowane profesjonalne placzki ( kilka kobiet tez przytuli pare groszy )
-zawodowi zalobnicy ( aby samotni i z mala iloscia znajomych nie czuli sie pokrzywdzeni )
1 listopada znów była kwesta więc przeszedłem się po cmentarzu bo i tak byłem i co ani jednego nagrobku zabytkowego nie widziałem odrestaurowanego gdzie ta kasa się pytam co roku ludzie dają spore pieniądze
Wszystkie cmentarze powinny być komunalne, a kwota pochówku jednakowa dla wszystkich. Teraz ksiądz bierze ile chce np. 2 000 a wystawia rachunek na 300 lub 500 zł.
W Piotrkowie pochowek jest jednym z najdroszch w PolsceMiasto wybudowalo kaplice a kasjorke zabiera kuria w Lodzi pobudowac cmentarz komunalny
Gdzie byli związkowcy z gdy obniżano zasiłek z 6395zł na 4000zł...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!