Dlaczego auto ma kosztować aż 60 tysięcy? Aż się boję zapytać o jego wyposażenie ;) Kto, zapewne "specjalistycznie" przeszkolony, będzie przeprowadzał te kontrole?
Wystarczyłaby straż miejska (jeśli już istnieje, to niech się na coś przydaje) i sprawdzanie, czym palą ludzie w swoich piecach i czy faktycznie segregują śmieci.
A ile osob placi smieci podwojnie! Tzn w miejscu zameldowania i np jak ktos wynajmuje mieszkanie placi drugi raz, jesli nie jest tam zameldowany.
Żeby było jeszcze bardziej głupio ,to nakazać wszystkim wyrzucającym śmieci naklejać na worki imię,nazwisko ,pesel, nr dowodu i NIP.Wtedy będzie wiadomo czyje są śmieci.Zamiast wozić dupska drogim samochodem niech kupią sobie rowery.
śmieci w Piotrkowie są jedne z najdroższych - trąbili o tym przez parę dni w I programie w radio. Za tę cenę powinniśmy mieć śmieci odbierane prosto z domu aby nie wchodzić do wstrętnych , śmierdzących śmietników w których wiecznie śmieci leżą rozwalone na ziemi. Rodzice wysyłają dzieci do śmietnika a te biedne nie maja siły podrzucić worka do kontenera. Nie wszyscy śmieci segregują i ja nie mam zamiaru za nich ponosić konsekwencji.
A straszyć nas nie proszę kontrolowaniem bo minęły te czasy kiedy człowiek bał się nawet odezwać. Firma która jakoś dziwnie swoja wysoką stawką wygrała przetarg na wywóz śmieci niech się weźmie do roboty odbiera te tabuny smrodów częściej. A ludzie niech kupią porządne worki i nie oszczędzają bo naładują śmieci w parę jednorazówek z marketów bo za darmo je mają, i gubią śmieci w drodze do śmietnika a jak dojdą to jednorazówki sypia się.
Kontrolować wieśniaków żeby śmieci do lasów nie wywozili i szamb na pola nie wylewali - na to wydać pieniądze.
To w tym całym ZDiUM-ie rządzi księgowa? No to już teraz wiem, dlaczego dziury na ulicach nie są załatane, brakuje wielu potrzebnych znaków drogowych, a uschniętych drzew latami nie ma kto wyciąć!
Manko.Brakuje mieszkańców. Skąd pani księgowa wie ,że akurat 2-3 tysiące wyjechało a nie 4-5. Pytanie numer dwa. W jaki sposób nowy samochód ma pomóc w znaczący sposób w łapaniu "śmieciowych przestępców". Równie dobrze do kontroli tych złoczyńców można wykorzystać rowery. Jako ,że mogą być "groźni" można kupić rowery typu tandem.Razem bezpieczniej. Lato było piekne tego roku i urzędnicze tyłki można było trochę ochudzić... i odkryć prawdę.
A ja miałam w planie urodzić 5-6 dzieci , żeby tylko za śmieci nie płacić.Teraz ma dylemat czy jak urodzę to szóste dziecko to ustawa się zmieni i tak mi dosolą ,że zabiorą mi dzieci do rodziny zastępczej.
Edward ty jesteś miastowe wieśniak.ciebie tez niech skontroluja ☺
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!