bedzie sie mozna na czacie spowiadac? z duchem czasu...to zmiecie skostniale dogmaty... i nie usuwajcie niewygodnych komentarzy...odi provanum vulgus
"- Urodziłem się na Podlasiu, w okolicach Sokołowa Podlaskiego."
I trzeba było tam zostać.
"jak zachęcić innych do poszerzenia grona wiernych modlących się w tym Sanktuarium" - to proste - *kocenie i zlizywanie śmietanki* na pewno powiększy grono wiernych.
Nie mogę zrozumieć tego obecnego szału na punkcie Mordoksiążki. Ludzie zakładają tam profile, wypisują głupoty i cieszą się, że ktoś to "polubi". Co oryginalniejsze przykłady mordoksiążkowej głupoty można potem znaleźć na stronach typu Wiocha.pl. Najbardziej dobił mnie artykuł, który jakiś czas temu przeczytałem w internecie. Pisało w nim m. in. o tym, że osoba nieposiadająca konta na Facebooku jest podejrzana dla potencjalnego pracodawcy, bo zapewne ma coś na sumieniu i chce to ukryć! :)) Domyślam się, że rekruterzy mogą przeglądać profile kandydatów na portalach społecznościowych (wolno im), ale żeby brak takowego przekreślał kandydata?! Do czego to doszło? Świat stanął na głowie, a głupota rośnie w szybkim tempie...
A teraz jeszcze czytam, że ksiądz-zakonnik założył tam profil obrazowi...
No bardzo dobrze, Al, bardzo dobrze. Aczkolwiek kretyn kretynowi nie równy.
serio: dedykuję filmik z prośbą o zastanowienie się nad metaforą:
i to od dawna ...
przecież Jezus miał jedną matkę - Marię z Nazaretu
a ksiądze (& mohery ) święcą m.in.
częstochowską
piotrkowską
licheńską
z Lourdes
fatimską
gromniczną
itd ...
:)
ps. ksiądze - wpisane celowo
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!