Uuuułła!
Szkoda ; można było tamtędy jezić na fantastyczne wycieczki rowerowe ;-)
Przejście po jezdni będzie o dużo bardziej niebezpieczne.
Ale pocieszam się ,że już niedługo sezon wycieczek rowerowych sie skończy. Tylko,aby panowie się za długo z tym przejściem nie ...męczyli ;-)
Jakie przejście podziemne? To jest wiadukt.
tzn. Michałowska bedzie ulica "slepa", jest okazja ja wyremontowac, bo ruch bedzie tam minimalny
Ale wiaduktu nie zamykają.
Oczywiście, co za bezsens. Przejście naziemne!
Znając życie bez wypadków się nie obędzie... Ciekawe jak to przejście będzie oznaczone i czy będzie widoczne dla jadących tą drogą kierowców??? Zeby tylko nie zrobili takiej fuszery jak podczas przebudowy wiaduktu łódzkiego że 11-letnia dziewczynka poszła do piachu!!!
dla nich to nie problem namalowac kilka pasów i wstawic znak UWAGA PIESI a dla osób które tracą najblizszych to jednak cos znaczy! ale to niestety nasza Polska wszystko od dupy strony robione...heh a ile kierowników i dyrektorów remontu drogowego to wiecej niż tych pracowników ale jak dojdzie do jakiejs tragedii to żadnego oszołoma nie ma!!!
Jechałem dziś przez ten fragment Michałowskiej.. na szczęście bez problemów. Natomiast jadąc dalej przez Raków napotkałem na dziwaczne zjawisko. Skręciłem w lewo w stronę Moszczenicy a tu kolejne roboty drogowe (wyłączony jeden pas). Nie było by w tym nic dziwnego, gdyby nie to, że skręcając w lewo nie wiesz o tym, że ruch jest wahadłowy sterowany światłami! Po prostu wjeżdżasz na pas i jedziesz a później przed tobą pojawia się sznur samochodów i musisz kombinować. To wszystko dlatego że robotnicy ustawili sygnalizację świetlną jedynie na ulicy Rakowskiej i włączając się z Rakowa nie wiesz że tam coś takiego istnieje! gdzie tu sens pytam!?
Poprawili ze złego na złe - przecież to nie jest przejście, tylko przejazd, co widać na załączonym obrazku. Czyżby to pisała tyka albo inna kw? ;)
Nie wydziwiać, nie narzekać, nie wybrzydzać. Polska w Budowie!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!