metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
ares1 ~ares1 (Gość)23.07.2013 06:50

Ten remont przypomina mi plac budowy z filmu - Nie lubie poniedziałku :)))

10

tutaj tutajranga22.07.2013 22:28

A co my się właściwie martwimy o starych? Nie stać ich na taksówkę, niech dymają z buta. Nie mają chleba? Niech jedzą ciastka.
Przed referendum należy im tylko przypomnieć, jak wadza piotrkowska załatwiła dojazd na działki przy Gęsiej. Najpierw mogli bezpośrednio z, na przykład, Armii Krajowej jechać "9", ale płacą przecież połowę. Więc należało im zorganizować przesiadkę, żeby firma wyszła na swoje.

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)22.07.2013 22:18

"Mala" napisał(a):
A może czas, który jest przeznaczony na ten remont jest wystarczający, aby pracować tylko przez 8h dziennie?? Jeśli Zamawiający przeznaczył taki czas, to po co Wykonawca ma się śpieszyć??

Możliwe, że dokładnie tak jest. Ale to by oznaczało, że magistraccy "eksperci" mają gdzieś mieszkańców, skoro nie zależy im na jak najszybszym wykonaniu remontu. Ja wiem, że tu jest PO-lska, więc chińskie tempo prac nie wchodzi w grę, ale skoro robotnicy pracują tylko na jedną zmianę, to nawet idiota się połapie, że realnym jest wykonać ten remont szybciej, prawda? :)

"Mala" napisał(a):
Tyle szumu o kilkaset metrów, a co by było, gdyby większa część Wojska Polskiego była zamknięta, co jest cały czas sugerowane przez internautów.

To nie są żadne sugestie, a jedynie przewidywania i trzeźwa ocena sytuacji.
Na szczęście nie muszę tamtędy codziennie przejeżdżać, ale uważam, że ci narzekający mają sporo racji.

"Mala" napisał(a):
Z małej chmury duży deszcz...

W ogóle za dużo w tym mieście cumuloyebusów...

00

Zet.Jot. ~Zet.Jot. (Gość)22.07.2013 21:49

"Mala" napisał(a):
Tyle szumu o kilkaset metrów, a co by było, gdyby większa część Wojska Polskiego była zamknięta, co jest cały czas sugerowane przez internautów.

Urzędniczyno, zamilknij już, chodząca kompromitacjo!

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga22.07.2013 21:41

"Mala" napisał(a):

Nie bardzo rozumiem Twoją logikę - i tak autobusy MZK nie jeżdżą odcinkiem ul. Wojska Polskiego od ul. Polskiej Organizacji Wojskowej do Al. Armii Krajowej, więc LEPIEJ byłoby, gdyby teraz remontowano cały ten odcinek.

"Mala" napisał(a):
Dworzec PKS i PKP jest czynny nadal, to główny przystanek MZK został przeniesiony.

Powiedz to tym babciom, które przyjeżdżają autobusami PKS-u do Piotrkowa Trybunalskiego np. do lekarza i muszą drałować 700 metrów do najbliższego czynnego przystanku MZK lub gnieść się w minibusach i jeszcze za to płacić, podczas gdy przejazdy autobusami MZK mają bezpłatne (osoby powyżej 70 roku życia). Wycofanie autobusów MZK z dworca PKP i PKS to chamstwo i głupota czystej wody.

00

tutaj tutajranga22.07.2013 21:39

Zareagowałam emocjonalnie, bo ostatnio dosyć często bywam w szpitalach różnej maści i widzę, jak potwornie umordowani są ludzie starzy po dotarciu na oddział. Ile upokorzeń i cierpienia muszą znieść, nie orientując się w dodatku w całej machinie biurokracji.
Jak zarządcy miastem mogą dopuścić do sytuacji, gdzie starsza kobieta po złamaniu stawu biodrowego nie ma jak dotrzeć do przychodni?
Mogą, mogą, bo są całkowicie odrealnieni. A skoro tacy wierzący, to chyba pamiętają o tym, że "listonosz zawsze dzwoni dwa razy".
Również pozdrawiam.

00

Mała Małaranga22.07.2013 20:07

"tutaj" napisał(a):
staruchy, które mają czelność odczekać w kolejce swoje osiem miesięcy na wizytę u ortopedy czy neurologa - na Wolborskiej.

Wiem, mam wizytę u neurologa we wrześniu, a zapisałam się w styczniu...

"tutaj" napisał(a):
Nie zdechnąć w czasie oczekiwania i dojechać ze swojej małej miejscowości na dworzec PKP lub PKS...

Dworzec PKS i PKP jest czynny nadal, to główny przystanek MZK został przeniesiony. Wiem, jeżdżę codziennie do Tomaszowa...
Pozdrawiam:)

00

tutaj tutajranga22.07.2013 19:50

"Mala" napisał(a):

Tyle szumu o kilkaset metrów

To wyobraź sobie, że nie wszyscy są "mali".
Istnieją na świecie ludzie duzi, a nawet całkiem obrzydliwe staruchy, które mają czelność odczekać w kolejce swoje osiem miesięcy na wizytę u ortopedy czy neurologa - na Wolborskiej. Nie zdechnąć w czasie oczekiwania i dojechać ze swojej małej miejscowości na dworzec PKP lub PKS...

00

piotrkowiak ~piotrkowiak (Gość)22.07.2013 19:27

"Mala" napisał(a):

Ty jesteś z Zelowa czy jak?

00

Mała Małaranga22.07.2013 19:17

"Al-Bundy" napisał(a):
To prawda, ale takie remonty powinny być wykonywane na dwie zmiany.

A może czas, który jest przeznaczony na ten remont jest wystarczający, aby pracować tylko przez 8h dziennie?? Jeśli Zamawiający przeznaczył taki czas, to po co Wykonawca ma się śpieszyć??

"Al-Bundy" napisał(a):
To, że tysiące ludzi będzie musiało jeździć objazdami przez dwa razy dłuższy okres, albo zapieprzać z buta na dworzec dodatkowe kilkaset metrów od najbliższego przystanku, to jak widzę dla niektórych osób jest mało istotne.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat