Dobre i to,chociaż ta ulica wraz z koszmarnymi,krzywymi chodnikami nadaje się do kompleksowego remontu aż do ul.Sienkiewicza...
W innych miastach jak prowadzone są roboty drogowe to EMPEPKI, PEKAMKI, AKAEMKI też jeżdżą objazdami. Fajny jest ten piotrkowski slang. W Lublinie trolejbusy też nazywane są trajlusiami, ale nie spotkałem się aby tak nazywano je w oficjalnych publikacjach.
Kiedyś pracownik usiłował usprawiedliwić swoje spóżnienie tym, że o 7.20 pekaesu nie było. Udowodniłem mu, że kłamie. Wykonałem telefon do PKS i ustaliłem, że firma ta jak najbardziej o godz. 7.20 funkcjonowała. Autobusu wyjeżdżającego o 7.20 z Sulejowa faktycznie nie było.
Ludzie ale naprawdę przemyślane i sensowne komentarze a nie jak "poprawka z polskiego? ' chyba jemu się należy poprawka :)
ja te okoliczne ulice od czasów komuny pamiętam i nikt tu od tego czasu remontu nie robił ,tak władza dba o mieszkańców i wizewrunek miasta
a robotę zaczęli od Sienkiewicza w stronę Próchnika ale się chyba pomylili bo wyjęli stare krawężniki a potem ułożyli je z powrotem :)
a głównodowodzący rozesłał listy do każdego lokatora z Piastowskiej żeby poinformować o tym co każdy widzi co dzień
- no to kierowcom poprawią co nieco (150 m) a piesi dalej niech wykręcają nogi na pseudochodniku - tylko że u nas ortopedia nie najlepiej stoi
a szpital to jeszcze jakiś jest ?? lepiej Piastowską pieszo nie chodzić ... w ogóle koło urzędu chodniki zapomniane - patrz Próchnika od pasażu w stronę szkoły, ale lepiej tam nie chodź jakby ktoś chciał się przejść po chodniku to np. na Śląską niech sie teleportuje żeby nie było że tam chodniki dla mieszkańców co w czapkach niewidkach chodzą :)
Kierowca mzki 6 z godz. 14.21 zamiast zatrzymać sie na tymczasowym przystanku zatrzymał sie na podobno zamknietym przystanku na sienkiewicza koło urzedu miasta a gdy zobaczył biegnących ludzi do mzki natychmiast ruszył i pojechał dalej. i o co tu chodzi?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!