metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
wer ~wer (Gość)08.11.2014 11:57

No to mi info

10

jak zawsze ~jak zawsze (Gość)08.11.2014 12:00

Pozostaje jeszcze sprawa mandatów wystawionych nielegalnie. Np. pomiar prędkości na Sikorskiego przy Kobyłeckiego przez strasznika śpiocha. Tam nie ma odpowiednich znaków informujących o kontroli fotoradarem przenośnym i choć jest tam przejście dla pieszych, to wszystkie zdjęcia z tego miejsca nadają się do kosza.

41

ptrrrr ~ptrrrr (Gość)08.11.2014 12:59

Straż Miejska ma zarabiać dla miasta, a nie pilnować porządku i to jest chore. Niech wystawiają mandaty za:
1. Właścicielom zwierząt, którzy nie sprzątają po swoich psach, bo po dobrej zimie to chodniki są strasznie zanieczyszczone ;(
2. Ludziom którzy nie wiedzą do czego służy kosz na śmieci!
3. Młodzieży pokolenia JP, którzy piją i robą awantury, przed każdą dyskoteką w Piotrkowie.
Jak widzicie, straż miejska mogła być pożyteczna ale niestety z tego Straż Miejska się nie utrzyma i lepiej jest postawić fotoradar, który przynosi zyski dla Miasta.
Najbardziej bawi mnie to, że są takie instytucje jak Straż Gminna.!

51

bingo ~bingo (Gość)08.11.2014 13:15

Taaaa... powinienem zapisywać dokładnie kiedy i komu pożyczyłem auto bo zdjęcia już mądrzy nie wyślą - a przecież uznano, ze to wbrew prawu ale o tym sie straz nie zająknie nawet

20

PODATNIK ~PODATNIK (Gość)08.11.2014 13:35

Rozwiązać Straz Miejską - dość utrzymywania tych NIEROBÓW.

80

ocet ~ocet (Gość)08.11.2014 13:39

"Dydek" napisał(a):
Kasa z mandatów SM tak , ale nie jak sprawa trafia do sądu wtedy już idzie do Skarbu Państwa

W tej sytuacji zgadza się,zwracam honor,inaczej to zinterpretowałem.

20

kierowca ~kierowca (Gość)08.11.2014 14:37

Straż Miejska w Piotrkowie Trybunalski tylko potrafi chować fotoradar za mostem za słupem za krzakiem latarnią itp nie postawić przed przejściem by pieszy przeszedł bezpiecznie i działać prewencyjnie i uczyć kierowców by zwalniać. Tutaj tylko chodzi o kasę o nic więcej :(:(

80

broda ~broda (Gość)08.11.2014 15:29

Cytuję:
straże miejskie i gminne mają uprawnienia do stosowania przenośnych fotoradarów, jest to niepodważalne.

Chyba już niedługo.

"jak-zawsze" napisał(a):
strasznika śpiocha

Czyżby strasznik był od straszenia?

"jak-zawsze" napisał(a):
Tam nie ma odpowiednich znaków informujących o kontroli fotoradarem przenośnym i choć jest tam przejście dla pieszych, to wszystkie zdjęcia z tego miejsca nadają się do kosza.

Niezupełnie. Wjeżdżając do miasta są tablice "miasto monitorowane". I to wystarczy żeby tam stali. Do kosza możesz wyrzucić "niewygodne" zdjęcia rodzinne.

24

jak zawsze ~jak zawsze (Gość)08.11.2014 16:09

Strasznik nie strażnik. Celowo tak napisałem.
Kqażdy odcinek na którym jest prowadzony pomiar musi byc oznaczony znakami informującymi o takim pomiarze. Jakby tak było jak piszesz, że wystarczy znak na wieżdzi do miasta, to wystarczło by na granicy w Hrebennem umieścić znak; "Polska, kraj monitorowany fotoradarami"i do Świecka byłby spokój.

21

oficer ~oficer (Gość)08.11.2014 18:29

Dlaczego hofik poucza kolesi u urzędu księży a innych każe?

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat