metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
M.arek ~M.arek (Gość)10.02.2014 11:14

Załóż.. ale nie w Piotrkowie.

40

Zadowolony z życia ~Zadowolony z życia (Gość)10.02.2014 11:28

Nie dajcie się "wrobić" w to "urzędnicze" gadanie. To co piszę, to piszę zupełnie serio, bez "grama" ironii czy szyderstwa. Tzw. "władzy" kończą się niewolnicy i w obecnych bardzo trudnych warunkach ekonomicznych chcą wpędzić kolejnych niewolników w długi i tragedie. Jeśli nie masz sprawdzonego modelu na biznes, krótko mówiąc, czegoś co działa np. w szarej strefie i wystarczy to tylko zalegalizować - to wcale nie próbuj ! ! ! Pod żadnym pozorem. Wszystkie próby obecnie wychodzenia na rynek z nową ofertą skończą się źle, albo bardzo źle. Lepiej czas i energię przeznaczyć na zorganizowanie sobie wyjazdu z Polski. To bardziej sensowne. I ma dużo większą szansę powodzenia.

70

spoko ~spoko (Gość)10.02.2014 11:31

Ja już się wyleczyłem z tej działalności,prowadziłem ją ponad dwadzieścia lat i w końcu popadłem w długi.Obecnie jestem bezrobotny
bez prawa do zasiłku.Tak wyrobiła mnie ta działalność.

50

vincent 53 ~vincent 53 (Gość)10.02.2014 12:16

Pani Dyrektor niech pani sama załozy własna działalność. Zwolni pani miejsce i wtedy zatrudni się kolejny bezrobotny. A wtedy pani będzie radzić innym jak pani poszedł ten interes.

50

Lesina23 Lesina23ranga10.02.2014 12:52

hmm idea fajna ale wg pań z PUP`u (wiadomość z zeszłego roku) dotacja z Urzedu Pracy na otwarcie własnej działalności to jest max 10 tys zł chyba że zatrudni się wiecej niż 100 osób to było 25-30 tys zł;) więc tak czy tak musisz wziąść Kredyt Bankowy który przy dzisiejszym stanie gospodarki może być sznurem, ponieważ Polaków już nie stac na usługi oraz na jakieś większe zakupy poza spozywką i raz do roku jakaś rozrywka;)

32

GAWRON ~GAWRON (Gość)10.02.2014 12:57

NABYŁA PANI PRAWA emerytalne niech PANI odejdzie na emeryturę-może Pani wtedy przeznaczać swoją emeryturę na swą działalność i zatrudnić kilka osób !!!!

80

Żenada ~Żenada (Gość)10.02.2014 14:58

Ciekawe co Wy urzędnicy wiecie o biznesie. Najważniejsze dla Was żeby podnieść statystyki i pozbyć się kasy.
Żenada

80

Frei Petrikau ~Frei Petrikau (Gość)10.02.2014 17:24

"zenada" napisał(a):

Wiedzą tyle, że:
1) wydaję nie swoje tylko cudze, więc nie muszą się martwić jak zarobić na swoją paszę.
2) 2+2=5

51

ss ~ss (Gość)10.02.2014 18:41

A dla ludzi przed 50-tką to PUP nie pomaga.

40

janosik ~janosik (Gość)10.02.2014 18:56

W każdym społeczeństwie z gorą 20 procent populacji to ludzie zdolni do prowadzenia działalności na własny rachunek. Zwłaszcza w takim jak nasz systemie, bezwzględnie wrogim podatnikowi.
Pasożytniczy urzędnik tego nieludzkiego systemu jest zazwyczaj kompletnym ignorantem, durniem lub zwykłym "wykształconym" idiotą.
Zamiast więc wspierać tę garstkę zdolnych ludzi,tak aby mogli się rozwijać i zatrudniać pozostałych okrada się ich bezlitośnie podatkami i karami, które na gruncie obecnego prawa można zastosować wobec każdego kto tylko się zarejestruje.
Jeśli ktoś ma wątpliwości to niech się tylko dowie ile państwowych służb może go natychmiast ukarać jak się tylko zarejestruje. Niech się dowie ile haraczu będzie natychmiast zobowiązany odprowadzać państwowym złodziejom, bez względu na to czy coś zarobi czy nie.
Reasumując,o wiele bezpieczniej i zdecydowanie korzystniej w tym bandyckim systemie jest pracować na czarno.

40

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat