Widzieliśmy, w niektórych aż dech zapiera, zmieniają się z dnia na dzień. Przykład : Rzeszów pomimo że na Podkarpaciu - aż miło popatrzeć-był terytorialnie taki sam jak Piotrków po wojnie. Teraz miasto kwitnie i jest w czołówce najlepszych miast w Polsce. Czyste osiedla , zadbane trawniki, oraz odpowiedni ludzie w magistracie.
A mnie "szlak"trafia kiedy JadwigaD pisze o Trakcie Wielu Kultur - Szlak Wielu Kultur! Kto się ukrywa pod nickiem JadwigaD? Oj, chyba źle kojarzę?!
ale wtedy nie byliśmy jeszcze w Unii i znalezienie pieniędzy wymagało cudu, od 2004 roku remonty są bo pieniądze są unijne. Ale cóż z tego jak dług długiem dług pogania....ale to przecież nie prywatne pieniądze możnych tego miasta więc po nocach śpią spokojnie.
Te budynki co widac sa prywatne, czemu miasto ma je odnowic? A stare kamienice w drodze traku wielu kultur nie sa nie odnowione np. Szewska, Rycerska czemu tam nie odnowia kamienic?
Nie usprawiedliwiaj władz samorządowych! Sejm nie ma nic do ustalania podatków lokalnych, a gdyby Rada Miasta przysoliła dziesięciokrotnie większy podatek od terenów niezagospodarowanych w centrum miasta, od razu zniknęłyby straszące ruiny, pustostany i działeczki zarastające ostem i pokrzywą.
pamietam Vezuvio bylismy tam z moja klasa z podstawowki chyba 7 gdzie nasza wychowawczynia byla pani Skrzypek, zapach i smak - prawdziwej pizzy :)
Oj "wyborco", czepiasz się przejęzyczenia.
A ja wytykam to, co psuje wizerunek miasta i środowisko naturalne. Nie robię tego złośliwie. Uważam, że na piotrkowskiej Starówce, nie powinno być miejsca na złomowisko pojazdów. Zwłaszcza, że jest to niezgodne z planem zagospodarowania przestrzennego!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!