A co się stało, że nie tak dawno trzeba było zamknąć basen przy szkole w Sulejowie i wymienić w nim całą wodę? Kto pokrył koszty tej wymiany? I jak tam finansowanie tego basenu? Bilansuje się???
Dobrze, że powstaje to ujęcie wody. Czy dokończą, tego nie wie nikt. To jest ważne dla nas mieszkańców tej części gminy, Uszczyn, Poniatów, Witów, Korytnica. Od maja do września w weekendy, a w czasie upałów codziennie od godziny ok. 15 do 23, lub później NIE MA WODY! Może ktoś z oponentów tej budowy jadąc rowerkiem spocony kiedyś poprosi w Uszczynie o szklankę wody...
Nie jestem zwolennikiem obecnie władających w Sulejowie, Piotrkowie i Warszawie. Sprawne ujęcie wody jest niezbędne.
Będzie tak jak z s12 cisza a pan O...wszędzie się pokazuje tam gdzie media
Co na to włodarze Piotrkowa? Nadal bedzieta studnie zamykać na kłódkę?
cyt. "Ten rejon dynamicznie się rozwija, więc to bardzo potrzebna inwestycja....." Nie wiem na czym polega dynamika rozwoju "tego" regionu ,ale poseł Lorek pewnie wie wszak posłem jest. Wiem za to ,że i bez "dynamicznego" rozwoju tego rejonu woda w kranach jest potrzebna do celów ...zwyczajnych. A więc bez wielkich słów. PS. Burmistrz Sulejowa powinien wcześniej ostrzec obywatela posła ,że to nie salony warszawskie a plac budowy. Sam zaopatrzył się w odpowiednie "obuwie" a obywatela posła puścił w cywilnym obuwiu w błoto. Mam nadzieję ,że nie skończy się zwrotem kosztów za zabrudzenia poselskiego obuwia albo co gorsza za jego zniszczenie.
Ja też mimo złej pogody muszę pracować nierzadko po 15godzin.Wielkie mi halo.
Dlaczego w technologii uzdatniania (dobrej wody, tak określają ją w innych artykułach decydenci!!! ), trzeba kupować technologię uzdatniania .....aż w Szwecji?? Kto ma na to wpływ?? Projektant czy ..: jak informują Gmina dostała dodatkowe 4,5 mln zł z rezerwy rządowej na jego budowę - poinformowali na wspólnej konferencji poseł Grzegorz Lorek (PiS) i burmistrz Wojciech Ostrowski.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!