Powinno tak być, że właśnie za niedziele wyższe stawki i na początku ktoś się deklaruje, że chce pracować w niedzielę, a przy wyższej stawce jestem przekonana, że chętnych by nie brakowało. Jednak w dzisiejszych czasach te otwarte w niedzielę markety to jednak jedyna możliwość dla niektórych żeby zrobić zakupy, jak w tygodniu nie ma czasu.
A ja pracuhe w zakladzie w ktorym obowiazuje system pracy czterovrygadowy czylo niedziela tez jest dniem roboczym i co? Mi sie maja wolne niedziele nie nalezec?
Niedziela to biznes dla pasterzy. Stadem trzeba kierować by nie trwoniło forsy w sklepach.
Tylko monopolowe powinny być otwarte całą dobę. Należy też walczyć o siedem półlitrówek plus na każdy tydzień.
Tu nie chodzi o mały sklep, dziś mały sklep, a jjutro coś nowego. Tu chodzi o naszą wolność ludzie! Nie dajmy im wprowadzić komuny bis! To na co możemy się zgodzic to niedziela troche-otwarta
Austria,Niemcy niedziela dla rodzin,nie tylko katolickich.Pomieszkać z dziećmi,pospacerować z nimi na łonie przyrody,a efekty nie tylko ekonomiczne będą widoczne w przyszłości.Zaowocuje to spójnością rodzin.Praca w dni robocze będzie wydajniejsza.Tego życzę Polakom.
Kiedyś prawie wszystko było zamknięte i ludzie jakoś sobie rade dawali a dziś niektórzy nie mogą żyć jak do sklepu nie pójdą!!!
~malina
W usa markety są całą dobę czynne i to mi się podoba. - Ale oni biją murzynów .
to poproszę też zamknąć szpitale, straż pożarną i dać wolne policjantom. Przecież też chcą spędzić niedzielę z rodziną. Panowie z wodociągów zapewne też.
Handlowcy maja wolne oky ! ale dlaczego inni którzy muszą pracować w niedzielę mają taką samą stawkę godzinową jak w zwykły dzień !! należy im się lepsza stawka godzinowa choć to zrekompensuje brak wolnej niedzieli.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!