Handlowcy maja wolne oky ! ale dlaczego inni którzy muszą pracować w niedzielę mają taką samą stawkę godzinową jak w zwykły dzień !! należy im się lepsza stawka godzinowa choć to zrekompensuje brak wolnej niedzieli.
to poproszę też zamknąć szpitale, straż pożarną i dać wolne policjantom. Przecież też chcą spędzić niedzielę z rodziną. Panowie z wodociągów zapewne też.
~malina
W usa markety są całą dobę czynne i to mi się podoba. - Ale oni biją murzynów .
Kiedyś prawie wszystko było zamknięte i ludzie jakoś sobie rade dawali a dziś niektórzy nie mogą żyć jak do sklepu nie pójdą!!!
Austria,Niemcy niedziela dla rodzin,nie tylko katolickich.Pomieszkać z dziećmi,pospacerować z nimi na łonie przyrody,a efekty nie tylko ekonomiczne będą widoczne w przyszłości.Zaowocuje to spójnością rodzin.Praca w dni robocze będzie wydajniejsza.Tego życzę Polakom.
Tu nie chodzi o mały sklep, dziś mały sklep, a jjutro coś nowego. Tu chodzi o naszą wolność ludzie! Nie dajmy im wprowadzić komuny bis! To na co możemy się zgodzic to niedziela troche-otwarta
Niedziela to biznes dla pasterzy. Stadem trzeba kierować by nie trwoniło forsy w sklepach.
Tylko monopolowe powinny być otwarte całą dobę. Należy też walczyć o siedem półlitrówek plus na każdy tydzień.
A ja pracuhe w zakladzie w ktorym obowiazuje system pracy czterovrygadowy czylo niedziela tez jest dniem roboczym i co? Mi sie maja wolne niedziele nie nalezec?
Powinno tak być, że właśnie za niedziele wyższe stawki i na początku ktoś się deklaruje, że chce pracować w niedzielę, a przy wyższej stawce jestem przekonana, że chętnych by nie brakowało. Jednak w dzisiejszych czasach te otwarte w niedzielę markety to jednak jedyna możliwość dla niektórych żeby zrobić zakupy, jak w tygodniu nie ma czasu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!