cyt. "naprawde dużo się zmienia w naszej gminie ale do marudzenia zawsze się znajdzie kilka osób z internetem :-) Mi tez nie wszystko pasuje ale gorzej było za czasów Wójta Witka. Nie będe pisał pochwał ani skarg bo jak mam jakieś to po prostu idę do Gminy i rozmawiam. A ci co tu piszą to abo mają prywatne żale do wójta albo satysfakcje im sprawia obgadywanie innych a samemu nie pójda do wójta i nie porozmawiają o tym co by zmienili."
aleks, w końcu rzetelny wpis,
czytam czasem te fora i widzę,że grupa narzekających przeważnie ta sama, wszystko im źle, tzw. grupa "trzymających narzekanie", co to wychodzą z założenia, że jak sąsiad zarobił to napewno ukradł, a nie widzą, choć raczej nie chcą widzieć ile to pracy kosztuje.
TAKI KRAJ JACY LUDZIE
mam pomysł zrób my gminna zrzute i postawmy obok gminy nowe skrzydło bo niedlugo to sie nie pomiescza w tych pomieszczeniach . ludzxi coraz wiecej pensje co niektorzy po 6 tys oczywiscie z pracownikow .no i nikt obcy sie nie przyjmie sama rodzina jak w zgk .wladza w piorka obrosła i nic nie wolno sie odezwac jeszcze troche to jak na białorusi lub w rosji. zrobmy cos ludzie my tu mieszkamy i musimy jakos zyc prawda za 1500 zl ciezkiej pracy a nie jak w urzedzie ponad 2 tys za siedzenie ,no chyba ze jakis przedstawiciel przyjedzie i trzeba sie spotkac w sali usc zeby dokonac zakupów tak wyglada nasza gmina po krotce i t wszystko za nasze pieniadze ale tak to jest jak sie wybiera takich ludzi ktorzy nigdy w zyciu nie zrobili dla gminy za darmo mowie tu o naszych 4 radnych z terenu.
do Aleksa
mylisz się Kolego. W gminie buduje się drogi, ale dla zajęcy. Pan Witek wybudował drogę za 1 mln. zł w polach k/Mierzyna. Pan Jędrzejczyk wyłożył już 3 mln. zł na drogę w lesie od Lubienia do Bilskiej Woli i Lubień - las. Reszta może poczekać.
do Aleksa
Przekonałeś mnie chłopie.
Błogosławieni, którzy nie widzieli, a uwierzyli (J 20,29).
To mój ostatni wpis. Od jutra będę głosił chwalę Wójta Jedrzejczyka i jego uczniów. Amen
do marudera
w uzupełnieniu do wypowiedzi Aleksa "dużo się zmienia w naszej gminie" przedstawiam dowód. Gmina pozyskała dwa używane komputery dla ZGK tworząc w ten sposób nowe miejsca pracy.
Co wy z tymi drogami - to ze nie buduje się dróg to głównie wina słabego budżetu i tego ze większośc budżetu idzie na szkoły i oświate. Gmina nie ma firm które by płaciły podatki tak jak to jest w sąsiednich gminach a nie da się od mieszkańców takich podatków jak płaca firmy poyskać. Oprócz dróg powstają place zabaw, droga i chodnik w stronę Nowej Wsi, oczyszczalnia ścieków w Rozprzy i Niechciacach niedawno były wyremontowane, sala w Truszczanku powstała,przedszkole w Rozprzy a w Niechciach ma byc poprawione, boisko w Niechcicach a w Mierzynie jest w remoncie, powstaje centrum kultury, realizowane są zajęcia dodatkowe dla uczniów w szkołach. Wiem ze to wszystko to dzielo tego i poprzedniego wójta ale nie można mówic ze nic sie nie robi. Napewno lepiej by wyglądał stan dróg gdyby przemysł był na terenie gminy i płacił podatki. Jak porównujesz gmine z inna zobacz jakie mają wpływy do budżetu a wtedy zobaczysz kto więcej może.
do Aleksa
to idź kolego do gminy i porozmawiaj, aby w Gminie Rozprza były dobre drogi, nowe chodniki i wiele innych rzeczy które w sąsiednich gminach są normą.
A konkretnie "te dużo się zmienia" to gdzie to jest? Byłeś kiedyś poza Rozprzą?
2 najwieksze oszolomy gminne
człowieku jedrzejczak był wiele lat skarbnikiem a teraz opowiada ze musi gmine ratować witek nie był zły chociaż coś robił a teraz julek powinien być wójtem
naprawde dużo się zmienia w naszej gminie ale do marudzenia zawsze się znajdzie kilka osób z internetem :-) Mi tez nie wszystko pasuje ale gorzej było za czasów Wójta Witka. Nie będe pisał pochwał ani skarg bo jak mam jakieś to po prostu idę do Gminy i rozmawiam. A ci co tu piszą to abo mają prywatne żale do wójta albo satysfakcje im sprawia obgadywanie innych a samemu nie pójda do wójta i nie porozmawiają o tym co by zmienili.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!