Zmienił się rzecznik? A kiedy i dlaczego nikt o tym nie napisał?
Ale Drożdż i Para zostają chyba, nie?
Jeżeli posiadał wagę i śladowe resztki suszu to już jest dowód. Nie bój żaby piotrkowska policja wie co robi. A sukcesy? Nie tak dawno nakryli handel dopalaczami w sklepie z upominkami i postawiono sprzedawczyni zarzut a tydzień później w tym samym sklepie zatrzymali nowego już sprzedawcę "upominków" i dealera i tez mają zarzuty. Brawo POLICJA! Tak trzymać! Wytępić to robactwo!
Tępić robactwo? Wytępić to można takich jak ty mieszkańców ciemnogrodu :) Skoro wsadzamy młodzież za rośliny, to może wsadźmy też ciebie za petunie na balkonie. Taki sam sens.
Na tej samej zasadzie posiadanie pieniędzy może być dowodem korupcji, a posiadanie fiuta dowodem gwałtu. Posiadam w domu wagę (teoretycznie osobową, do 150kg), więc możnaby mi na tej podstawie zarzucić, że odważam narkotyki workami.
Też zdarza mi się czasem z uznaniem patrzeć na niektóre sukcesy policji. Ale mój podziw dla tej formacji wzrósłby niepomiernie, gdyby wreszcie znaleźli zabójcę generała Papały, albo złapali tego seryjnego samobójcę, co to od lat po Polsce grasuje. Naciąganie podatników na koszty utrzymywania w więzieniach osób posiadających kilka gramów pokruszonych zeschniętych liści wywołuje u mnie jedynie niesmak.
Jeżeli robactwem nazywasz ludzi, którzy nikomu krzywdy nie wyrządzili, a jedynie ulegli swym słabościom, to świadczy jedynie o poziomie Twojej kultury i inteligencji (a raczej jej braku). Specjalnie Tobie dedykuję poniższy tekst do przemyślenia:
http://www.racjonalista.pl/kk.php/s,7858/q,Wojna.z.grzechem
Hehe, przypomniał mi się stary kawał o bacy, u którego w domu milicja znalazła sprzęt do pędzenia bimbru.
- Baco, pójdziecie siedzieć za pędzenie bimbru.
- Ale ja nie pędziłem!
- Ale sprzęt macie!
- No to pewnie posadzicie mnie też za zgwałcenie?
- A kogo zgwałciliście?
- Nikogo. Ale sprzęt też mam.
Jak to jest, że alkohol, papierosy i kawa są dozwolone, a trawka nie?
Proponuję postawić 2 agresywnych gości z których jeden wypił flaszkę wódki, a drugi wypalił skręta i każdy zobaczy że po trawce nikt nie jest skłonny do robienia problemów czego nie da się powiedzieć o nawalonych gościach którzy dopiero po wypiciu są odważniejsi i pierwsi do bicia się.
To jest chyba wystarczający argument do legalizacji...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!