....A co;;Strażnicy byli bezsilni że musieli awanturników oddać Policji?
Po to żeby z fotoradarów kasę trzepać dla budżetu miasta :)
do ~Maciej - jak kazdy bedzie jezdzil zgodnie z przpisami to nikt ni bedzie trzepal kasy z fotoradarow.z reszta czemu nie narzekacie na przepisy ruchu tylko na radary ?? moze zaproponujcie aby mozna bylo jezdzic 150 na godzine i wtedy dla kierowcow problemy znikna :)
Widzisz, moje czepianie się fotoradarów nie jest bezpodstawne :) Jeśli chcesz udostępnie Ci instrukcję obsługi fotoradaru AD9T którym dysponuje nasza straż miejska i jest tam dokładnie wyjaśnione jak powinien być ustawiony. W przypadku złego ustawienia (kąt do osi jezdni równy 22st. co ustawia się za pomocą tyczki i miarki żeby ustawić fotoradar równolegle do jezdni) pomiary mogą być błędne (nie muszą - wiadomo) ale gdy fotoradar jest źle ustawiony sam fakt że ktoś jadący 55 km/h może dostać fotke z prędkością 75 km/h a to już chyba nie fair :)
A co do prawidłowości ustawienia fotoradaru przez jednego ze strażników miejskich mam sporo wątpliwości. Dysponuje materiałem video gdzie podszedłem z kamerą pod sam fotoradar, sprawdziłem "mniej więcej" za pomocą muszki i szczerbinki (na wyposażeniu fotoradaru przytwierdzone do obudowy) i nie był nawet ustawiony równolegle to raz. Dwa - po zapytaniu strażnika, który pędem przyszedł zobaczyć co robie,o to jak ustawił fotoradar i czy używał jakichkolwiek 'narzędzi' do jego ustawienia - stwierdził że żadne narzędzia nie są potrzebne i fotoradar jest ustawiony prawidłowo. Tylko w takim razie dlaczego po około 4minutach podjechał i zwinął w pośpiechu sprzęt i odjechał ?
Do pomocy policji. Policji gdyby miała się zajmować dodatkowo tymi wszystkimi sprawami którymi zajmuje się SM to nie miałby czasu żeby zapewnić tobie i twojej rodzinie minimum bezpieczeństwa. Więc śpij spokojnie i nie czepiaj się strażników miejskich chyba że chcesz żeby cię zaczepiali na ulicy pijani chuligani.
ci dwaj to jakis lojdki bo jak patrze na pracownikow z nadania to jednego kopiac 3 upada
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!