metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość123 ~gość123 (Gość)05.05.2019 10:10

Co to za własność. Na dworze 5st.C a ktoś grzejący się we własnym domu podejmuje decyzję o wyłączeniu ogrzewania. Płaci się cały rok! i to lokatorzy winni o tym decydować.

184

gość ~gość (Gość)05.05.2019 14:34

Co ja będę z tego miał jak zapłacę /już zapłaciłem 730zl/na 20 lat w tym wieku to jest śmieszne dastalem 888zl z tego zapłaciłem za grunty. I co mi zostało chyba umiecie liczyć. Okradanie piotrkowian a wszystko to robi nasz szanowny prezydent i jego świta. Dlaczego nie ma większych ulg jak w dużych miastach. Tam walczą a nasi muszą dołożyć do kredytu na Mediateke

21

cenzorze przepuść ~cenzorze przepuść (Gość)05.05.2019 15:11

W mediach bardzo głośno było o upływie 50 lat użytkowania blokowisk z wielkiej płyty. Płyta projektowana była na 50 lat. W Piotrkowie jest to około 50% budynków i z każdym rokiem będzie przybywało.
Czy obecne uwłaszczenie nie ma na celu - jesteś właścicielem to ty będziesz/musisz pokryć ewentualne koszty rozbiórki mieszkania. Może być to bardzo ciekawym zagraniem Rządu PiS a pośrednio deweloperów.
I darmowe uzyskanie terenów pod zabudowę w atrakcyjnych miejscach ...............

140

ja moher ~ja moher (Gość)05.05.2019 15:16

Kto stoi za agitacją przez Zarząd Sp. M. .............. jak jest kto - to rodzi się pytanie za co-ile ? ? ........... czy można się jeszcze załapać .........

10

Emeryt ~Emeryt (Gość)05.05.2019 17:02

To morze byc zagrywka panstwa lub miasta.Ciekawe czyja wlasnoscia zostana grunty miedzy blokami. Bo morze byc tak ze te grunty wykupi ktos i postawi platny parking lub jakis obiekt.Jaki problem dzis zmienic warunki zagospodarowania przestrzennego?

52

X2 ~X2 (Gość)05.05.2019 17:28

Kolejna zagrywka kto ma kasę to teoretycznie grosze zapłaci a kto nie ma to go wydoją ale dlaczego mają wszyscy gotówką zapłacić tego nie rozumiem. Chodzi chyba o to ,że jak kilku się wyłamie to reszta poniesie też większe koszty

20

wojtekk ~wojtekk (Gość)05.05.2019 13:23

Proszę nie płacić! to spółdzielnia będzie właścicielem gruntu a nie właściciel mieszkania!!!

100

gość ~gość (Gość)05.05.2019 13:32

Do lokator co za głupoty Pan pisze że cytuje tak mieszkańcy ponoszą z tego tytułu wyższe opłaty miesięczne aniżeli lokatorzy mieszkań posiadający użytkowanie wieczyste w gruncie.lokatorzy posiadający udział w gruncie też ponoszą koszty bo opłatę za wieczyste która pan ma doliczona do czynszu oni wpłacają bezpośrednio do urzędu miasta więc wcale nie mają taniej

70

.gość ~.gość (Gość)05.05.2019 09:03

"Decyzję o jednorazowej wpłacie muszą podjąć wszyscy mieszkańcy danego bloku."
"Mamy 109 budynków i nie sądzę, że nawet w jednym wszyscy mieszkańcy będą jednomyślni."

To faktycznie, świetna propozycja, nie zgodzi się jeden (na zasadzie nie bo nie) i z bonifikaty nici.

152

? ~? (Gość)06.05.2019 11:47

Nie muj problem :)

03

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat