U mnie ta ustawa nie budzi emocji, więc proszę nie kłamać państwo dziennikarze.
Ta ustawa jest świetnym rozwiązaniem. W końcu będzie można faktycznie poświęcić w tym roku dwa dni na odpoczynek. Jest to dobre dla pracowników małych i średnich sklepów jak i dla ich właścieli. Jednak jest to mniej konfortowe np dla studnetów dziennych którzy mogli jedynie dwoma dniami w miesiącu zarobić jakowliek zatrudniając się w dużych hipermarketach bądź w galeriach handlowych.
Nie mówi się ile osób pójdzie na zasiłek bo stracą pracę a ci co pracowali w niedzielę w tygodniu wolne mieli o tym cisza
O! Jak to "dobra zmiana" wie co dla każdego jest dobre! Jak to też wybiórczo traktuje ludzi: "ten, ta w niedziele odpoczywa, a tamci do roboty"... Dziwy nad dziwami w tym pieknym kraju. Chyba jednak ludzie sami wiedzą co chcą robić i co dla nich dobre...? Prawda? A może się mylę... Może ten, ta wolą, żeby ktoś za nich decydował, jak i co mają robić w swoje niedziele życia. Czy Ty też wolisz jak cię ciągną za smycz? hę? wyborco "dobrej zmiany"...
Z tego co doszły mnie słuchy Żabki mają być czynne tylko chyba też na zasadzie że będzie decydował właściciel o tym czy czynnem..
A kościoły będą czynne wszystkie niedziele ,czy będą jakieś wyjątki?
Nie wiem skąd takie informacje, że większość osób zgadza się z założeniami ustawy. Większość osób (również zatrudnionych w handlu) z którymi rozmawiam, przebywam, pracuję jest przeciwna.
Nie rozumiem też dlaczego tylko jedną dziedzinę wyłącza się z pracy w niedziele. Równie dobrze mogliby nie pracować kierowcy, stacje paliw, restauracje, itd. Niech wszyscy jedzą i siedzą w domach.
Kto chciał chodzić do kościoła to chodził, sklepy w tym nikomu nie przeszkadzały.
Ludzie jakby mogli to w święta na zakupy by szli w pierwszy dzien swiat bozego narodzenia ludzie pod lidla na zakupy podjechali z wozkiem do drzwi sie dobijali!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!