Cytat: "W czwartek (9 lipca) w parku odbyło się wspólne wyjazdowe posiedzenie Komisji Polityki Gospodarczej i Spraw Mieszkaniowych oraz Komisji Budżetu, Finansów i Planowania Rady Miasta Piotrkowa".
W radzie miasta trwają wakacje. Żeby radni otrzymali diety musi być posiedzenie komisji problemowych. A zatem 3 komisje połączone na wspólnym jednym posiedzeniu wyjazdowym i dieta już się należy. A radny Jan Dziemdziora po przystąpieniu do koalicji z proprezydenckim klubem Razem dla Piotrkowa Krzysztofa Chojniaka został wybrany przewodniczącym Komisji Komisji Polityki Gospodarczej i Spraw Mieszkaniowych której w minionej kadencji przewodniczyła Jadwiga Wójcik z RdP ale tym razem nie załapała się do rady miasta. Interesuje mnie - Ile lokali socjalnych i tanich komunalnych przybędzie w bieżącej kadencji. Dużo się krzyczało i narzekało na komisjach i sesjach rady miasta na brak mieszkań dla najuboższych a teraz jakoś wszystko ucichło. Ważne, że przewodniczący komisji ma wyższą o 600 miesięcznie zł dietę radnego wolna od podatku. Teraz rozumiem o co kaman i co oznacza "Grupa trzymająca władzę" jak mawiał radny Jan Dziemdziora gdy SLD było w opozycji. Teraz i Dziemdziora, i Miazek, i Ziółkowska i Brylski trzymają władzę wspólnie z Razem dla Piotrkowa K.Chojniaka.
A co pies jest winien ze nie może wchodzić do parku. To tylko nie winne stworzenie. Biedne psiaki i ich właściciele. Pozdrawiam tych którzy to wymyślili
uważam że dobrze robią, niestety mamy takie społeczeństwo... nie sprzątają po psach i najczęściej puszczają luzem. Kocham zwierzęta i nie mam nic przeciwko trzymaniu pupili, ale jakieś zasady obowiązują. W miejscach takich jak parki, place zabaw itp bawią sie dzieci a wątpię żeby jedna pancia z drugą posprzątała kupkę po swoim pieseczku.
Dlaczego do najcięższej chole.. tyle czasu peuk się z każdym jednym remontem pi.przy, zamiast zrobić ten park pełnymi siłami przerobowymi już rok temu, to się walić z tym tematem będą do końca wakacji roku 2016 jak dobrze pójdzie........ i tak samo z łącznikiem Belzacka-Sikorskiego. Co jest cholllera??? Od godziny płacą?
Bardzo proszę o opublikowanie protokołu z przeprowadzonej wizyty gospodarczej. Cóż takiego ta wizyta wniosła? Ile nas kosztowała (np. wynajęcie busa)? Czy nadzór nad pracami nie powinien prowadzić kierownik budowy i miejski urzędnik a nie połączone komisje rady?
Ten remont parku to jedna wielka porażka. Byłam tam ostatnio i to co zobaczyłam po prostu mnie załamał. Tyle szumu remont z takim rozmachem a tam na alejach bocznych po prosto zrobione klepisko że żwiru i gliny. Już oczami wyobraźni widzę dzieci jeżdżące tam na rowerach a o rolkach nie wspomnę. PORAŻKA.
dlaczego po parku jeździ prywatny samochód a nie mają wejścia pieski.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!